Alegeri europarlamentare. Cioloș, negociere secretă prin care ar putea să scoată USR-ul din polul de dreapta din 2024 / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Jurnalista Diana Tache a vorbit despre negocierile secrete pe care Cioloș le-ar avea cu PNL.

În cadrul emisiunii Miercurea Neagră, la DC News, Diana Tache a vorbit despre negocierile pe care Dacian Cioloș, președintele REPER, le-ar purta cu Partidul Național Liberal pentru alegerile europarlamentare de anul viitor.

„Am și eu o informație care poate fi verificată în timp.“, a spus Diana Tache.

„Negocierile se poartă cu ușile închise. Domnul Cioloș a avut o conferință în weekend, în care a vorbit despre coagularea pe dreapta, a vorbit frumos despre democrație. Ieri, am văzut că a făcut o scrisoare, cumva în aceeași notă, și întrebând și eu ce-i cu această prietenie, că era cumva o mână întinsă către Partidul Național Liberal, datele mele sunt că domnul Cioloș este în negocieri cu PNL-ul pentru a figura pe lista de europarlamentari, cumva în deschiderea listei de anul viitor.

Nu ar fi un lucru nou, pentru că și în 2016 tot domnul Cioloș a fost stindardul Partidului Național Liberal. Acum, discuțiile sunt cu domnul Cioloș pe lista PNL, pe care ar urma să intre inclusiv domnul Tomac, dimpreună cu electoratul său de 5-6%. Domnul Cioloș va trage cumva din electoratul USR-iștilor supărați pe Ghinea, pe Drulă, pe Vlad Voiculescu și așa mai departe. Ca atare, polul de dreapta ar putea să aibă genul ăsta de schemă.“, a spus Diana Tache.

În urmă cu două săptămâni, liderul USR Cătălin Drulă a vorbit despre negocierile în desfășurare pe care le are cu Eugen Tomac și Ludovic Orban pentru constituirea unui pol de dreapta la alegerile din 2024.

„Este o colaborare excelentă (cu PMP - n.r.), ne dorim şi există nu doar de la vârf, ci şi din rândul colegilor. Înţelegem această nevoie de a reuni toate energiile de dreapta într-un proiect care să se opună pesedismului. Este un proiect care a avut, de exemplu, succes în Polonia“, a spus Cătălin Drulă, potrivit Agerpres.

„PNL a făcut o fraudă în 2020 şi a cerut voturi de dreapta în România, voturi pe care apoi le-a pus la remorcă lui Marcel Ciolacu, să guverneze cu o majoritate nefirească, pentru că nu a existat o majoritate pentru pesedism în 2020, şi să facă acest rău României. Aceasta este marea trădare şi moştenire a PNL pentru România. (...) PNL a minţit în 2020 că nu va creşte nicio taxă. Eu sunt revoltat de faptul că se minte cu atâta uşurinţă în politica românească“, a mai spus Drulă la începutul lunii noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel