Alegeri europarlamentare 26 mai 2019. Află care este secția ta de votare. Vezi AICI
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Alegeri europarlamentare 26 mai 2019. Autoritatea Electorală Permanentă a lansat o aplicație care îi ajută pe alegători să afle care este secția la care trebuie să voteze, la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Alegeri europarlamentare 26 mai 2019. Tot ce ai de făcut este să completezi un formular, cu datele tale din cartea de identitate: CNP și nume de familie. Apoi, trebuie să introduci un cod de siguranță, format din două cuvinte, care trebuie să fie separate de un spaţiu.

Alegeri europarlamentare 26 mai 2019. Alegerile europarlamentare au loc duminică, 26 mai 2019. Secțiile de votare vor fi deschise în intervalul orar 07.00-21.00. Alegătorii sunt arondați unei secții de votare, în funcție de domiciliu sau reședință, iar listele de alegători sunt întocmite în avans.  Alegătorii pot vota la orice altă secție de votare decât aceea unde sunt arondați, dacă în ziua votului se află în altă localitate decât cea de reședință. 

Iată formularul pe care trebuie să-l completezi, dacă vrei să afli care este secția ta de votare (click pe imagine):

Alegeri europarlamentare 26 mai 2019. La solicitarea Autorităţii Electorale Permanente (AEP), unităţile administrativ-teritoriale, subdiviziunile administrativ-teritoriale au transmis lista secţiilor de votare care îndeplinesc condiţia de accesabilitate, conform Hotărârii nr. 44/2016 a AEP privind setul de condiţii minimale pe care trebuie să le îndeplinească locaţiile în care funcţionează secţiile de votare, precum şi dotarea minimală a acestora.

Alegeri europarlamentare 26 mai 2019. În urma centralizării notelor de constatare înaintate de unităţile administrativ-teritoriale, se constată că, din totalul de 18.730 de secţii de votare organizate în ţară, un număr de 537 de secţii de votare sunt organizate la etaj, 13 secţii de votare la demisol şi 3 secţii de votare la subsol.

Alegeri europarlamentare 26 mai 2019. Situaţia secţiilor de votare în funcţie de îndeplinirea condiţiilor de accesibilitate este publicată pe site-ul www.roaep.ro. AEP precizează că situaţia descrisă mai sus este întocmită exclusiv pe baza raportărilor efectuate de primării şi că orice inadvertenţă sau situaţie neraportată poate fi sesizată instituţiei noastre la adresa de e-mail [email protected]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel