Alegeri Austria. Merkel, reacție: O mare provocare
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
angela merkel
angela merkel
Angela Merkel a declarat că votul masiv și încrederea pe care cetățenii Austriei au acordat-o în cadrul alegerilor parlamentare  partidului de extrema dreaptă, FPO, reprezintă “o mare provocare”.

Partidul Poporului (ÖVP) din Austria, condus de Sebastian Kurz, actualul ministru de externe, se află pe primul loc în alegerile parlamentare desfasurate duminică, cu 31,6%. Kurz este pe cale să devină noul cancelar al Austriei. Partidul Liberal (FPÖ), populist de dreapta, are un ușor avans (27,4%) față de social-democrați (SPÖ) cu 26,7%, notează Deutsche Welle.

Prezentă la o conferință de presă în Berlin, cancelarul Germaniei a declarat că speră la o cooperare strânsă cu câștigătorul alegerilor și probabil viitorul cancelar al Austriei, notează Reuters, citat de Calea Europeană.

La 31 ani, Kurz a condus partidul său – afiliat celei mai mari familii politice europene (Partidul Popular European) – spre victorie în alegerile generale din Austria, scrutin care marchează sfârșitul unei conduceri social-democrate și transformă extrema dreapta în a doua forță politică a țării.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel