Alegeri anticipate în Basarabia. Ioana Constantin: Să spunem lucrurilor pe nume!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Ioana Constantin (PMP) a transmis un mesaj, în contextul alegerilor parlamentare anticipate organizate duminică în Republica Moldova.

”Alegeri anticipate în Basarabia

Să spunem lucrurilor pe nume: dacă în urma alegerilor anticipate de duminică, se va ajunge la o coaliție guvernamentală formată din PAS și partidul lui Usatâi (așa cum se vehiculează deja în multe medii de peste Prut), se va compromite ideea unei coaliții pro-europene. La fel cum ar fi un eșec pentru parcursul democratic viitor al R. Moldova și ca blocul comuniștilor și socialiștilor să câștige aceste alegeri.

R. Moldova are nevoie de o coaliție guvernamentală și parlamentară cu adevărat pro-europeană, pro-NATO și pro-românească, iar aceasta în mod real nu se poate realiza doar printr-o coaliție PAS-PUN, iar Partidul Unității Naționale fiind singurul partid care și-a asumat continuu în ultimii ani lupta pentru Unirea R. Moldova cu România, este un partid cu valori puternice pro-NATO, pro-europene, creștin – democrate. PUN rămâne singurul partid unionist de peste Prut, cu toate încercările gălăgiosului AUR Moldova de a deturna polul unionist. În România, AUR este un partener de încredere al socialiștilor, alături de care a votat o moțiune de cenzură împotriva actualului guvern de dreapta. Tot în România, parlamentari aleși pe listele AUR apar alături de jurnaliști Sputnik, își cer scuze Ambasadei Federației Ruse, au atitudini anti-europene și anarhiste, dar nicio inițiativă pro-Basarabia sau pentru reîntregire.

Alegerile anticipate de duminică din R. Moldova sunt un culoar extraordinar pentru un Parlament pro-european și un Guvern pro-european. Sunt un culoar extraordinar pentru ca R. Moldova să se elibereze de sub influența politicienilor – slugă la Moscova și să pornească pe drumul dezvoltării.

Drumul R. Moldova este numai alături de România și Uniunea Europeană. Dinspre România și UE vin faptele, dinspre Rusia vine propaganda. Dovadă că acum o lună Comisia Europeană a anunțat un plan de redresare economică de 600 milioane de euro pentru R. Moldova, iar pe durata pandemiei, România a fost un partener continuu pentru R. Moldova; la fel cum a fost ani întregi în domeniul educației – prin bursele de studiu oferite și sprijinul oferit pentru școlile din Basarabia.
Votul de duminică din Basarabia poate pune Republica Moldova pe șinele dezvoltării, democrației și poate restabilii încrederea oamenilor în instituțiile care trebuie să fie în slujba lor, nu în slujba oligarhilor, în slujba interlopilor, în slujba politicienilor slugi la Moscova. Oricâtă propagandă a existat și în această campanie, oricâtă diversiune s-a încercat, românii de peste Prut trebuie să ofere o șansă forțelor pro-europene care pot face viața oamenilor mai bună: trai mai bun, salarii și pensii mai bune, școală și spital la standarde europene, drumuri mai bune, justiție pentru toți. Aproape 3 decenii, dincolo de nedreptatea istorică, românii de peste Prut au fost obligați să suporte jaful unor politicieni corupți, lași, mincinoși, incompetenți.” , transmite Ioana Constantin, membru PMP.

Citește și: Alegeri parlamentare în Republica Moldova. 30 de experţi electorali internaţionali vor observa anticipatele de duminică

Citește și: Alegeri în Republica Moldova. Momentul, crucial pentru viitorul ţării

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel