Alegeri anticipate 8 iunie: SONDAJ. Cine iese câștigător
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Premierul britanic Theresa May a anunțat organizarea de alegeri legislative anticipate pentru data de 8 iunie 2017.

Ulterior, cititorii DC News au fost rugați să răspundă la sondajul postat pe site-ul nostru, mai precis la întrebarea "Cine va iesi câștigător?". Răspunsurile au arătat astfel:

Partidul Conservator 47,52% (1968)

Partidul Laburist 36,51% (1512)

Ukip 9,78% (405)

Lib Dems 6,18% (256). Numărul din paranteză reprezintă voturile exprimate.

(w670)

Viitoarele alegeri legislative la termen erau prevăzute pentru 2020. Dar, Theresa May, a cărei popularitate se află într-un moment de vârf, consideră că este un moment bun de a încerca să-și întărească legitimitatea și să aibă întreaga libertate de acțiune în timp ce începe o perioadă de doi ani de discuții cu UE pentru a negocia o separare care se anunță dureroasă.

Theresa May a declanșat oficial procesul de ieșire din UE pe 29 martie, la nouă luni după referendum, deschizând calea a doi ani de negocieri pentru a desface legăturile create timp de 44 de ani între Regatul Unit și Uniunea Europeană.

[citeste si]

"Vom lupta pentru fiecare vot. Fiecare vot pentru conservatori va face și mai dificilă sarcina celor care doresc să mă împiedice să-mi fac treaba", a subliniat Theresa May în discursul susținut în fața Camerei Comunelor, ea insistând că dorește să ceară la scrutinul din 8 iunie "un mandat pentru a realiza Brexitul și a face din el un succes".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel