Alegerea preşedinţilor de CJ. Victor Ponta: Pro România depune un amendament
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Victor Ponta FOTO AGERPRES
Victor Ponta FOTO AGERPRES
Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat, luni seara, că Pro România va depune în zilele următoare un amendament în legătură cu alegerea preşedinţilor de consilii judeţene din rândul consilierilor judeţeni la proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin. 

Întrebat, într-o intervenţie la postul B1TV, dacă Pro România va vota o moţiune de cenzură după angajarea răspunderii Guvernului pentru proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, Victor Ponta a răspuns negativ.

'Aceasta (moţiunea - n.r.), legată de legea de angajare privind alegerea în două tururi, nu. Mai mult, o să facem şi un amendament la această lege şi sper să fie admis - am ascultat ce a spus şi domnul Iohannis, ce au spus şi liderii PNL - şi anume să revenim şi la preşedinţii de consilii judeţene la alegerea dintre consilieri, pentru că acum suntem într-o situaţie aberantă, adică guvernul spune 'la primari în două tururi', dar la preşedinte rămâne un tur şi nu mai înţelege nimeni nimic. Sper să accepte amendamentul nostru şi atunci nu, nu votăm moţiunea', a precizat liderul Pro România.

Ponta a adăugat că amendamentul va fi depus marţi sau miercuri. 'Avem amendamentul, îl depunem probabil mâine sau poimâine, la legea de angajare, privind revenirea la alegerea preşedinţilor de consilii judeţene de către consilieri, pentru că nu vreau să înlocuim un baron PSD cu un baron PNL. (...). Vreau să avem preşedinţi de consilii judeţene aleşi dintre consilieri, aşa cum a fost, de altfel, până acum, şi primari în două tururi', a spus Victor Ponta. El a menţionat că dacă PSD va iniţia o moţiune de cenzură pe teme sociale şi economice, atunci Pro România o va susţine.

Ponta a mai spus că celor de la Pro România nu le este frică de anticipate, arătându-se convins că partidul se va regăsi, 'cu siguranţă', în viitorul parlament. Cele două camere ale Parlamentului se vor reuni pe 29 ianuarie în şedinţă comună, pentru angajarea răspunderii Guvernului asupra proiectului privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin. În termen de trei zile după angajarea răspunderii, se poate depune o moţiune de cenzură, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel