Evenimentul este organizat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) împreună cu crescătorii de ovine, în cadrul campaniei "Alege oaia!", derulată la nivel naţional pe o perioadă de trei luni, pentru promovarea consumului de carne de oaie pe piaţa internă.
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, va fi prezent sâmbătă, în Piaţa Obor, alături de ciobani, pentru a răspunde vizitatorilor la toate întrebările legate de aceste produse.
Potrivit MADR, în spaţiul destinat acestui eveniment, se vor pregăti mâncăruri tradiţionale din carne de oaie, ce vor fi oferite, gratuit, spre degustare vizitatorilor. Cu reţete noi sau de odinioară, cei prezenţi vor îmbia vizitatorii să deguste şi să aprecieze aromele speciale ale bucatelor româneşti. Cei interesaţi vor putea cumpăra carne de oaie proaspătă sau preparată în diferite moduri, caşcaval, brânză de burduf cu aromă de cetină de brad şi must, întrucât la târg vor fi prezenţi şi producători autohtoni, ce îşi vor expune produsele spre comercializare.
Imaginea de târg românesc va fi completată de prezenţa unui producător de bere, într-un cadru amenajat rustic. Acesta va oferi, spre vânzare, un sortiment de bere şi va participa la activităţile târgului prin organizarea de jocuri interactive şi concursuri adresate vizitatorilor.
Program eveniment
Evenimentul din Piaţa Obor se va desfăşura sâmbătă, între orele 10:00 - 18:00, şi duminică, între orele 10:00 - 16:00. De săptămâna viitoare, Caravana "Alege Oaia' va putea fi găsită şi în alte locaţii din ţară. Astfel, pe 11 noiembrie, caravana va poposi la Ploieşti, pe platoul din faţa Palatului Culturii.
Ministerul Agriculturii a lansat pe 26 octombrie, la Romexpo, în cadrul târgului INDAGRA 2017, campania de informare şi promovare a consumului de carne de oaie denumită 'Alege Oaia!'. În demersul său, MADR are sprijinul tuturor crescătorilor de ovine din România, care doresc, prin intermediul acestei campanii, să determine consumatorii să manifeste mai mult interes pentru carnea de oaie şi preparatele din carne de oaie.
[citeste si]
Obiectivul final al acestei campanii este de a informa consumatorul asupra modului de preparare a cărnii de oaie şi a produselor din carne de oaie, cât şi de dezvoltare a unei culturi culinare în ceea ce priveşte consumul de carne de oaie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- Tragedia din Vinerea Mare care a făcut înconjurul lumii. Peste 100 de români, majoritatea copii, au ars de vii în biserică
- Mircea Diaconu: E un fenomen, pe care nu-l sesizează aproape nimeni, care se petrece în România. Sunt vizați tinerii educați, IT-iștii, modernitatea țării
- Vasile Bănescu explică: De ce slujba de Înviere nu are loc în biserică. Când începe și când se termină sfânta slujbă a Paștelui
- Miracolul Luminii Sfinte? Ce știm despre aprinderea ei: Un arab și un turc verifică înainte Sfântul Mormânt
- Preotul Paul Iulius Negoiță, despre cea mai importantă tradiție de Înviere. Puțini mai respectă de Paște această regulă foarte veche, dar extrem de valoroasă
- Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț / Update: Există riscul ca focul să se extindă / foto în articol
- Mioara Roman îi trimite semne Oanei Roman, din lumea de dincolo, chiar în Săptămâna Mare / foto în articol