Alec Baldwin scapă de acuzaţii în cazul Halyna Hutchins. Acord cu familia directoarei de imagine
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa Foto YouTube ABC NEWS
Sursa Foto YouTube ABC NEWS
Familia Halynei Hutchins, directoarea de imagine împuşcată mortal pe platourile de filmare ale peliculei Rust, a ajuns la un acord cu actorul Alec Baldwin, care ţinea arma din care a plecat glonţul. 

Actorul american Alec Baldwin a anunţat miercuri că a ajuns la un acord cu familia directoarei de imagine Halyna Hutchins, împuşcată mortal în octombrie 2021 cu o armă de recuzită cu care Baldwin repeta o scenă pe platoul de filmare la pelicula "Rust", un incident dramatic care a zguduit Hollywood-ul, relatează AFP.

Într-o postare pe Instagram, actorul a declarat că este "recunoscător tuturor celor care au contribuit la rezolvarea acestui caz tragic şi dureros".

Filmările la pelicula "Rust" vor fi reluate în ianuarie 2023, potrivit unui alt comunicat, obţinut de AFP.

Acordul pune capăt proceselor civile demarate de familia directoarei de imagine Halyna Hutchins împotriva lui Alec Baldwin.

Valoarea acestui acord negociat, care trebuie validat de un judecător, nu a fost dezvăluită.

"Nu vreau să lansez incriminări sau să desemnez vinovaţi (fie producătorii, fie Alec Baldwin)", a declarat soţul directoarei de imagine, Matthew Hutchins, citat în comunicatul echipei de producţie a filmului.

"Cu toţii suntem convinşi că moartea Halynei a fost rezultatul unui accident teribil", a mai spus el.

Filmările la peliculă urmează să fie reluate în ianuarie 2023, "cu toţi protagoniştii principali", a mai spus el, precizând că va fi producătorul executiv.

Halyna Hutchins a murit în octombrie anul trecut după ce revolverul cu care actorul Alec Baldwin repeta o scenă pe platoul de filmare din New Mexico s-a declanşat, împuşcându-i pe directoarea de imagine şi pe regizorul filmului, Joel Souza. Souza a fost rănit, dar a supravieţuit.

Baldwin, în vârstă de 64 de ani, a negat orice responsabilitate pentru moartea lui Hutchins şi a spus că prezenţa muniţiei reale nu ar fi trebuit niciodată permisă pe platoul de filmare de la Bonanza Creek Ranch al acestui western, scrie Agerpres.

Alec Baldwin a apăsat pe trăgaci. Revolverul nu s-a descărcat singur - Concluzia FBI

Ancheta FBI a ajuns la concluzia că actorul Alec Baldwin a apăsat pe trăgaci când arma era îndreptată spre Halyna Hutchins, iar glonțul a ucis-o. 

În timpul filmărilor pentru ”Rust”, Alec Baldwin a apăsat pe trăgaci în momentul în care ținea arma îndreptată spre Halyna Hutchins. Aceasta este concluzia FBI care vine să contrazică versiunea actorului care a susținut că arma s-a descărcat, nu a declanșat-o, informează EFE, conform Agerpres. 

Raportul FBI, la care a avut acces ABC News, precizează că revolverul era în stare bună şi ”nu se putea descărca fără a apăsa trăgaciul”.

Actorul a asigurat că nu a apăsat pe trăgaci


Într-un interviu acordat ABC News în octombrie anul trecut, actorul a asigurat că nu a apăsat niciodată pe trăgaciul pistolului şi că acesta s-a descărcat singur la eliberarea ciocanului.

Raportul poliţiei a calificat moartea Halynei Hutchins drept accident deoarece ”nu există nicio dovadă convingătoare că arma a fost încărcată intenţionat cu muniţie adevărată”.

Procuratura locală nu a depus încă nicio acuzaţie împotriva lui Alec Baldwin, care a fost acuzat de omucidere prin imprudenţă de către familia victimei, şi aşteaptă să obţină înregistrările telefonice ale actorului.

Halyna Hutchins a murit pe 21 octombrie 2021 din cauza rănilor prin împuşcare pe care le-a suferit în timp ce Alec Baldwin repeta scene ale filmului în New Mexico cu o armă care ar fi trebuit să fie goală, dar care s-a dovedit a fi încărcată.

Autorităţile din New Mexico i-au amendat cu aproape 140.000 de dolari în aprilie pe producătorii filmului, inclusiv pe Alec Baldwin, pentru că nu au respectat protocoalele de securitate.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel