Alec Baldwin, acuzat de omor prin imprudenţă pentru împuşcarea Halynei Hutchins. Incidentul a avut loc acum 15 luni
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Actorul Alec Baldwin va fi acuzat de omor prin imprudenţă după ce acum 15 luni a ucis-o, cu o armă folosită într-un film, pe regizoarea de imagine Halyna Hutchins. 

Actorul american Alec Baldwin şi armuriera Hannah Gutierrez-Reed urmează să fie acuzaţi marţi de omor prin imprudenţă după împuşcarea fatală a regizoarei de imagine Halyna Hutchins, în 2021, pe platourile de filmare ale filmului western "Rust", a declarat un procuror din New Mexico, transmite Reuters.

Acuzaţiile vin după 15 luni de speculaţii referitoare la eventualele dovezi pe care procurorul districtual Mary Carmack-Altwies le va găsi pentru a arăta că Baldwin a manifestat neglijenţă criminală când un pistol cu care repeta o scenă s-a descărcat şi a eliberat un glonţ real care a ucis-o pe Hutchins.

Actorul, cunoscut pentru rolul din serialul american "30 Rock", a negat responsabilitatea pentru împuşcătura fatală, susţinând că a armat revolverul, însă nu a apăsat pe trăgaci, adăugând că era responsabilitatea lui Gutierrez-Reed şi a altor profesionişti în domeniul armelor pentru a se asigura că pistolul nu era încărcat.

Pentru cea mai gravă acuzaţie - care implică cinci ani de închisoare - procurorii vor trebui să convingă un juriu că Baldwin nu a dat dovadă doar de neglijenţă, ci şi de imprudenţă în utilizarea armei de foc.

"Dovezile şi faptele vorbesc de la sine", a declarat Heather Brewer, purtătoarea de cuvânt a biroului procurorului Carmack-Altwies.

Se încearcă să se afle cum a ajuns muniţia reală pe platoul de filmare



O investigaţie condusă de biroul şerifului nu a stabilit deocamdată modul în care muniţia reală a ajuns pe platoul de filmare dintr-o zonă situată în apropiere de oraşul Santa Fe.

Potrivit analiştilor specializaţi în domeniul juridic, procurorilor nu le va fi uşor să dovedească faptul că Baldwin şi Gutierrez-Reed ştiau că în armă era prezentă muniţie reală şi nu au luat măsuri de precauţie corespunzătoare.

Conform directivelor din industria cinematografică privind siguranţa armelor de foc, actorii trebuie să presupună că o armă de foc este încărcată cu gloanţe oarbe şi să se bazeze pe faptul că profesioniştii în domeniu se asigură că aceasta poate fi utilizată în condiţii de siguranţă. Muniţia reală este strict interzisă pe platourile de filmare.

Gutierrez-Reed a susţinut că s-a asigurat că gloanţele pe care le-a încărcat în revolver erau oarbe înainte de a înmâna arma asistentului de regie Dave Halls care i-a dat-o lui Baldwin spunându-i că era un "pistol rece", adică neîncărcat, potrivit poliţiei.

Halls a recunoscut că nu a verificat arma înainte de filmarea scenei fiind convins că aceasta conţinea gloanţe oarbe. El a semnat o înţelegere cu procurorii în care admite folosirea neglijentă a unei arme.

Armuriera a depus mărturie la 7 decembrie la Agenţia pentru Securitate şi Sănătate în Muncă (OSHA) din New Mexico şi a admis că împuşcătura fatală ar fi putut fi prevenită dacă ar fi petrecut mai mult timp instruindu-l pe Baldwin care, potrivit spuselor sale, prezintă o "formă slabă" în ceea ce priveşte mânuirea revolverului.

Un avocat care îl reprezintă pe Baldwin nu a răspuns unei solicitări de a comenta pe marginea acestui subiect. A

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel