ALDE România, mesaj după decesul lui Hans van Baalen, președintele ALDE Europa
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 30 apr, 22:06
WhatsApp
ALDE România, mesaj după decesul lui Hans van Baalen, președintele ALDE Europa  /  Sursă foto: Facebook Daniel Olteanu
Daniel Olteanu, președinte ALDE România, a transmis un mesaj după moartea lui Hans van Baalen, președintele ALDE Europa.

ALDE România își exprimă regretul profund la dispariția fulgerătoare a liderului european liberal Hans van Baalen, care s-a aflat la conducerea partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa în ultimii 6 ani.

„Liberalismul european a pierdut o voce importantă în lupta pentru apărarea drepturilor și libertăților cetățenești. Un profil remarcabil de ideolog și politician pe care l-am urmărit și apreciat, Hans van Baalen a fost unul dintre promotorii liberalismului activ, care se construiește și se evidențiază prin implicarea tuturor celor care își asumă să contribuie la schimbare. Această schimbare începe cu un efort constant și consistent de a pune capăt tuturor formelor de abuzuri, un efort în care fiecare, în comunitățile noastre, trebuie să se ridice și să vorbească împotriva nedreptăților și a încălcărilor flagrante ale drepturilor și libertăților individuale. Hans van Baalen a reușit să transforme îndemnul său la acțiune într-o sursă de inspirație“, a declarat președintele ALDE România, Daniel Olteanu.

Liderul ALDE România a menționat că dispariția subită a lui Hans van Baalen lasă formațiunea pe care o conduce fără «un prieten al României devotat liberalismului».

„În numele colegilor din ALDE, transmit mesajul meu de condoleanțe familiei celui care a fost Hans van Baalen, un prieten al României devotat liberalismului“, a mai spus Daniel Olteanu.

G Ad:

Precizăm că eurodeputatul olandez Hans Van Baalen a fost președintele partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa începând cu anul 2015, iar între anii 2009 și 2014 a fost preşedinte al Internaționalei Liberale, federaţia care îi reuneşte pe liberalii din întreaga lume.

VEZI ȘI   -  Barna: A murit Hans van Baalen, prieten al României și al USR PLUS

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro