ALDE - PSD. Ștefănescu, replică lui Vosganian: Adevărata miză. Decizie explozivă în coaliție
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat pentru DCNews că declarațiile vicepreședintelui ALDE, Varujan Vosganian, prin care a spus că ALDE se va separa de PSD la viitoarele alegeri, sunt irelevante și nu afectează alianța de guvernare. 

Codrin Ștefănescu afirmă că declarațiile lui Varujan Vosganian sunt fără importanță raportat la scopurile alianței PSD-ALDE. "Nu mă interesează ce zice Vosganian și cred că nici colegii din ALDE nu comentează ce zice Vosganian. Asta cu fruntașii dreptei este teoria pe care tot noi cei din PSD am lansat-o. Noi am explicat opiniei publice că ALDE este continuatorul proiectului USL și că adevărații liberali se regăsesc aici. Am susținut mereu afirmațiile domnului Tăriceanu care a fost, ca și noi, un luptător cu statul paralel. S-a dovedit că și el a fost vânat de statul paralel, înregistrat șapte ani în baie și în dormitor. Noi am lansat o analiză, după CEx -ul de la Neptun,  la nivel național despre un candidat comun PSD-ALDe la președenție și rezultatele sunt îmbucurătoare. E mai presus miza asta decât declarațiile domnului Vosganian care mai mereu s-au arătat în afara declarațiilor alianței", ne-a spus Ștefănescu. 

Relația Dragnea - Tăriceanu

Codrin Ștefănescu a mai explicat că una este ce spune un membru ALDE și altceva este realitatea de la vârful partidului. "Astfel de incidente au fost și la noi. Am avut colegi care au declarat pe lângă ceea ce se decisese în cadul coaliției. Se mai întâmplă. Relația PSD - ALDE este excepțională chiar dacă uneori nu suntem de acord pe unele articole de legi. Relația Tăriceanu- Dragnea este la fel de bună și mergem mai departe pe ideea că trebuie să avem un candidat comun la alegerile prezidențiale", a mai declarat Ștefănescu, pentru DCNews.

Alianță la europarlamentare

Codrin Ștefănescu susține că și la alegerile pentru Parlamentul European, intenția celor două partide, ale alianței PSD-ALDE, este să meargă împreună. "Tot noi din PSD am lansat o alianță să mergem și la alegerile eurparlamentare tot pe o listă comună. Domnul Vosganian și alții au spus că suntem două grupuri politice diferite. Normal că suntem, după alegeri noi vom merge la socialiști iar ei la grupul europarlamentar ALDE. Este posibil ca mergând împreună să câștigăm un procent puțin mai mare decât separat și este posibil să pregătim electoratul pentru un candidat comun la prezidențiale. În orice caz, nu se clatină alianța sub nicio formă", a explicat secretarul adjunct al PSD.   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel