Data publicării:

ALDE Dâmbovița: Prevenție, dar nu prea...

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Politica
WhatsApp
Ionel Petre, liderul ALDE Dâmbovița
Ionel Petre, liderul ALDE Dâmbovița

ALDE Dâmbovița, prin vocea președintelui Ionel Petre, face o analiză a ultimei perioade prin care trece România, cu recorduri de îmbolnăviri cu virusul COVID - 19, de la o zi la alta.

"Trecem printr-o perioadă extrem de dificilă pentru fiecare dintre noi și încercăm să ne ferim de îmbolnăviri la tot pasul. Nu știm și nu ne învață nimeni cum să scăpăm de acest coronavirus sau cum să-l ținem la distanță. Ni se recomandă sau suntem obligați să purtăm masca. Ce fel de masca? Nu suntem medici sau asistenți medicali să știm cum să alegem măștile de protecție. Da, sunt obligatorii, dar care este eficiența lor, ținând cont că sunt cetățeni care nu își permit să le schimbe zilnic sau chiar de mai multe ori pe zi, așa cum ni se mai spune că este normal?", se precizează în comunicatul ALDE Dâmbovița.

"Ce criterii trebuie să îndeplinească aceste măști pentru a ne proteja sau pentru a-i proteja pe alții?

Informațiile au fost împărțite și periodic se schimbă... Ba măștile de protecție pot fi spălate cu detergent pentru dezinfectare și refolosite, ba pot fi purtate o singură dată pentru că sunt de unică folosință. Ba se pot purta toată ziua, întrucât suntem obligați să le ținem în spațiile închise, 8-12 ore la serviciu, în toate magazinele, ba trebuie schimbate la 4 ore...

Cât de eficiente sunt aceste măști, dacă se pun mâinile pe ele tot timpul? Să fie bine așezate, să fie scoase sau puse din nou pe față...

Și ar mai fi o problemă: măștile purtate doar pe gură, fără să acopere și nasul. În ce fel sunt protejați cei care le poartă astfel și cât de mult îi protejează pe cei din jur?

Trăgând linie ne dăm seama că purtarea măștilor de protecție se face în cea mai mare parte incorect.

Acum mă adresez "specialiștilor": cum putem educa populația astfel încât prevenția să fie eficientă? Cum îi ajutați pe acești oameni să învețe să se protejeze în mod corect? Câte măști ajung la cei care nu au bani nici pentru o pâine sau pentru medicamente?

Unde sunt voluntarii, unde sunt cei care reprezintă asistența socială, unde sunt cei care au atribuții în domeniul sănătății și al educației pentru sănătate?

Dați recomandări, impuneți restricții și obligații, dar cum le implementați?

Din birou sigur nu se poate!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel