Urmărește emisiunea live
ALDE, critici dure la adresa lui Orban: Asta s-ar fi întâmplat într-o ţară normală
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
"La peste 30 de ani de la instaurarea democrației în România trecem în aceste ultime luni prin cel mai violent atac la unul din stâlpii unei societăți democratice: justiția", transmite ALDE.

"Atacul este cu atât mai grav cu cât el este condus chiar de către președintele partidului de guvernământ care ocupă și funcția de prim-ministru al țării. Atacurile prim-ministrului Ludovic Orban la instituții fundamentale precum Curtea Constituțională, Avocatul Poporului sau instanțe de judecată nu pot fi trecute cu vederea și nici scuzate ca fiind doar declarații politice.

Dl. Orban în mod repetat a instigat populația la nerespectarea hotărârilor Curții Constituționale și implicit a legii supreme, Constituția României. În orice țară civilizată doar o zecime din aceste atacuri la adresa instituțiilor statului de drept ar fi adus de la sine pierderea funcției de prim-ministru. Doar în România genul acesta de comportament scandalos este tolerat.

ALDE nu vrea să fie complice la nășirea unui mic dictator și, în consecință, va propune ca Parlamentul, în baza art.109, alin. 2, din Constituție privind răspunderea membrilor Guvernului, să inițieze o acțiune penală împotriva Primului Ministru Ludovic Orban pentru instigare la nerespectarea legilor", transmite ALDE într-un mesaj distribuit pe reţelele sociale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel