Albumul ''25'' al lui Adele, vânzări record în SUA
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Cel mai recent album al divei britanice Adele, ''25'', a depășit ștacheta de 10 milioane de copii vândute în Statele Unite. The Recording Industry Association of America (RIAA) i-a înmânat artistei o placă ce vine să certifice faptul că produsul discografic apărut pe piață în noiembrie 2015 a reușit să atingă această performanță, obținând Discul de Diamant, informează marți AFP, potrivit Agerpres.

Distincția i-a fost oferită cântăreței la o ceremonie ce a avut loc la Madison Square Garden din New York, locul în care aceasta a susținut recent șase concerte cu casa închisă.

Potrivit RIAA, albumul precedent al artistei, 21, s-a vândut în 14 milioane de exemplare în Statele Unite, cea mai mare piață din industria muzicală.

Adele, care a înregistrat un succes istoric similar în Marea Britanie, este singura artistă ce a reușit să vândă într-un volum atât de mare de când a luat amploare muzica în format digital, la începutul anilor 2000.

Alți artiști care au fost recompensați cu Discul de Diamant — însă, cu cel puțin un deceniu înaintea lui Adele — sunt Eminem, cu The Eminem Show, Shania Twain cu Up!, Britney Spears — Oops!...I Did It Again, NSYNC — No Strings Attached și compilația Beatles 1, mai arată sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel