Albește rapid și eficient un pervaz din plastic: puține gospodinele cunosc acest truc. Va fi alb ca zăpada
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 05 sep 2022, 15:44
WhatsApp
Albeste rapid și eficient un pervaz din plastic -  puține gospodinele cunosc acest truc. Va fi alb ca zăpada. Sursa - pixabay.com
Albeste rapid și eficient un pervaz din plastic - puține gospodinele cunosc acest truc. Va fi alb ca zăpada. Sursa - pixabay.com
Pervazul alb din plastic destul de repede capătă o culoare galbenă neplăcută.

Din această cauză, se pare că în apartament demult nu a fost făcută reparație. Dacă vrei ca și casa ta să arate îngrijită, trebuie doar să curăți pervazul ferestrei.

În primul rând, șterge praful și murdăria de pe suprafața pervazului, folosind o cârpă umedă.  Apoi freacă bine pervazul cu un burete și puțin detergent de vase.

Dar asta nu este tot. Cumpără cea mai ieftină pastă de dinți cu efect de albire și tratează cu ea pervazul. Ar fi bine să te concentrezi pe petele încăpățânate. Aplică pasta și lasă să acționeze circa 30 de minute. 

De ce lenjeria nouă de pat trebui spălată înainte de utilizare? Vă puteți îmbolnăvi dacă nu o faceți

După 30 de minute, pasta poate fi îndepărtată de pe suprafața de plastic. Nu uita să ștergi pervazul cu o cârpă curată. Rezultatul va fi vizibil aproape imediat.

Această metodă este potrivită și ca măsură preventivă. Dacă cel puțin o dată pe lună vei trata pervazul în acest fel, atunci acesta va fi întotdeauna alb ca zăpada.

BONUS. Curăță perdeaua din baie cu această soluție și nu vei fi nevoit să cumperi una nouă

 

Perdelele de baie sunt adesea uitate de noi, atunci când facem curățenie în casă. Cu toate acestea, perdelele din baie, care protejează împotriva stropilor de apă, devin rapid inutilizabile dacă nu sunt îngrijite corespunzător.

Amintiți-vă: de fiecare dată când ieșiți din cadă sau de sub un duș fierbinte să îndreptați perdeaua ca să se usuce.

Umiditatea din pliurile perdelei este un teren ideal de reproducere pentru bacterii și ciuperci. În plus, nu uitați să preveniți apariția mucegaiului pe perdea. Pentru a face acest lucru, pregătiți o soluție din apă și oțet. Turnați amestecul într-o sticlă cu pulverizator și aplicați-l pe perdea.

În cele din urmă, a treia regulă este să ții ușa băii deschisă, dacă nu ai geam. Dacă nu îți place această poziție a ușii, deschide-o măcar atunci când te culci.

BONUS. Gospodinele ard frunze de dafin în casă: vei fi surprins când vei afla de ce

Frunza de dafin este folosită în bucătărie, pentru preparea bucatelor și a conservelor. De asemenea, frunzele de dafin se folosesc și pentru eliminarea insectelor din cutiile în care sunt depozitate cerealele și făina.

Frunzele de dafin mai au și alte proprietăți miraculoase, pe care doar puțini le cunosc. Unele gospodine dau foc unei frunze de dafin.

Aroma care se eliberează, împreună cu fumul produs de arderea unei frunze de dafin, combate mirosul de umezeală și de mucegai, inclusiv și mirosurile neplăcute din baie.

Farfurii curate și strălucitoare, ca la restaurant: prepară o soluție din ingrediente accesibile și ieftine

Pe lângă mirosul de prospețime, fumul frunzei de dafin are și un efect calmant. Inspirând aroma fumului de frunze de dafin, puteți ameliora stresul. 

Efectul fumului de dafin, după o zi grea de muncă, este mult mai benefic decât alcoolul. Este suficient să faci asta de două ori pe săptămână și vei observa un aflux de forță, iar problemele nu vor mai părea atât de mari.

Scapă, rapid, de mucegaiul de pe pereții casei: patru sfaturi eficiente, ca să-l elimini pentru totdeauna

În plus, făcând acest lucru toamnă, puteți conta pe un efect de vindecare. Aroma frunzei de dafin are un efect benefic asupra sistemului imunitar, mai ales dacă cineva din casă este răcit.  

Și, desigur, fumul frunzei de dafin va speria insectele nepoftite: gândacii, muștele și, odată cu ele, și o mulțime de bacterii patogene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?