Data publicării:

Alba: Sistem de monitorizare a calităţii aerului, achiziţionat de Primăria Sebeş

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp

Autorităţile din Sebeş, oraş în care în ultimii ani au avut loc mai multe mitinguri pe tema poluării, vor să achiziţioneze un sistem automat de monitorizare a calităţii aerului, în valoare de peste 1,3 milioane de lei.

'Municipiul Sebeş a demarat procedura de achiziţie a unui sistem automat de monitorizare a calităţii aerului de pe raza UAT Sebeş. Acesta va monitoriza principalii poluanţi rezultaţi din activităţile industriale (monoxid de carbon, dioxid de sulf, oxizi de azot, ozon, pulberi în suspensie, benzen, formaldehida), precum şi datele meteo.

Sistemul va fi integrat într-o cabină termoizolată de tip container, cu omologare RAR, putându-se poziţiona astfel în diferite puncte de pe raza UAT Sebeş', se arată într-un comunicat remis miercuri AGERPRES. Rezultatele determinărilor vor fi publice, prin intermediul site-ul Primăriei Municipiului Sebeş şi prin afişare pe un panou video exterior care va fi amplasat în proximitatea sensului giratoriu de pe strada Valea Frumoasei, arată sursa citată. 'O componentă importantă în strategia de dezvoltare durabilă a Sebeşului o reprezintă calitatea mediului înconjurător.

Am făcut paşi concreţi în acest sens, pornind de la referendumul local de consulare a populaţiei, care ne-a certificat interesul cetăţenilor pentru acest domeniu, continuând cu vizita ministrului mediului, Graţiela Gavrilescu, ocazie cu care am fost informaţi că Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba va fi dotată cu un autolaborator de care poate beneficia şi Municipiul Sebeş, fiindu-ne recomandată achiziţionarea unui sistem automat de monitorizare a calităţii aerului', a afirmat, potrivit comunicatului, primarul Dorin Nistor.

Valoarea estimată a investiţiei este de 1.372.898,19 lei fără TVA. Anunţul de participare pentru achiziţie a fost publicat miercuri în sistemul electronic de achiziţii publice. Locuitorii oraşului Sebeş, în care de-a lungul timpului au avut loc mai multe mitinguri pe tema poluării, au fost chemaţi în mai 2018 să se pronunţe cu privire la oportunitatea achiziţionării de către autorităţile locale a unui laborator mobil, în valoare de peste un milion de lei, în vederea măsurării şi monitorizării calităţii aerului din localitate. Referendumul local nu a fost declarat valabil din cauza faptului că prezenţa la urne nu a atins nivelul minim obligatoriu de 30%, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel