Alba: Scutul pădurii - Sute de amenzi şi 567 metri cubi de material lemnos confiscat în ultima săptămână
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Sute de amenzi au fost aplicate de la începutul lunii octombrie pentru contravenţii silvice, în aceeaşi perioadă fiind confiscată o cantitate de 567 de metri cubi de material lemnos, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba. 

Poliţiştii de la IPJ Alba, împreună cu jandarmi, reprezentanţi ai Gărzii Forestiere şi au ocoalelor silvice, au organizat în perioada 2-3 octombrie, cu efective suplimentare, în tot judeţul Alba, o acţiune de prevenire şi combatere a tăierilor ilegale de arbori precum şi a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea materialului lemnos.

'Cu această ocazie au fost efectuate 84 de controale, din care 18 în fondul forestier, 62 pe drumurile publice şi 4 în locuri de depozitare şi de comercializare a materialului lemnos şi au fost verificate, în trafic, 212 autovehicule şi 7 căruţe. Poliţiştii au aplicat, în total, 227 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 69.000 lei, din care 11 la Legea 171 din 2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi au confiscat 567 de metri cubi de material lemnos', precizează sursa citată. În timpul acţiunii, poliţiştii au constatat 16 infracţiuni, dintre care 11 sunt la Codul Silvic, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel