Alba: Numărul donatorilor de sânge a fost de trei ori mai mare faţă de media unei zile obişnuite
Data publicării:
Autor: Cristina Alexandrescu
WhatsApp
transfuzie-sange
transfuzie-sange
Numărul persoanelor care au donat sânge marţi la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba a fost de trei ori mai mare faţă de media unei zile obişnuite, a declarat marţi, pentru Agerpres, directorul Centrului, doctor Elena Popescu.

Un număr de 70 de persoane, printre care şi 20 de jandarmi, au donat marţi sânge la centrul de specialitate din Alba Iulia, cei prezenţi menţionând că fac acest lucru pentru a veni în sprijinul victimelor incendiului din clubul Colectiv din Bucureşti, a menţionat Elena Popescu. Din cele 70 de persoane, 20 nu au putut să doneze, deoarece nu s-au încadrat la condiţiile obligatorii unui asemenea demers. Luni au donat sânge în jur de 50 de persoane. În mod normal, numărul celor care trec zilnic pragul Centrului de Transfuzie Sanguină din Alba Iulia este de peste 20, a subliniat Elena Popescu.

Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei, şi în zilele următoare vor dona sânge angajaţi ai instituţiei. De asemenea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, subcomisar Luminiţa Prodan, a precizat, pentru Agerpres, că peste 160 de poliţişti şi-au exprimat dorinţa de a dona sânge pentru victimele incendiului din Bucureşti.

Aceştia se vor prezenta, pe baza unei programări prealabile, începând de miercuri până la sfârşitul săptămânii viitoare la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba Iulia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel