Alba: Ministrul Transporturilor, în inspecţie pe loturile 1şi 2 ale autostrăzii Sebeş-Turda
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, s-a aflat joi pe şantierul Autostrăzii Sebeş - Turda, pe cele două loturi aflate încă în construcţie, 1 şi 2, între Sebeş şi Aiud, pentru a vedea exact cum se mobilizează antreprenorii în "punctele critice", menţionând că progresul fizic este de 77%, respectiv 64%.

"Aşa cum am promis săptămâna trecută, am spus că două zile voi sta pe loturile 1 şi 2 de la Sebeş - Turda. (...) i-am lăsat pe ei (antreprenori - n.r.) să văd cum evoluează, dar acum (...) o să încep să le spun exact la ce puncte să lucreze, pentru că trebuie să se concentreze acolo unde sunt anumite lipsuri, ca să putem deschide acest lot (1 - n.r.), aşa cum şi-a asumat constructorul, la sfârşitul anului. Urmează ziua de mâine (vineri - n.r.) să o petrec aici pe şantier, să văd exact cum se mobilizează în punctele critice de care depindem pentru a termina lucrările în termenele anunţate", a declarat ministrul Transporturilor.

Răzvan Cuc a subliniat că vrea să vadă cum se lucrează la aceste puncte astfel încât lotul 1 să poată fi dat în circulaţie, aşa cum s-a mai spus, până la sfârşitul acestui an.

"Voi veni în fiecare săptămână, atâta timp cât îmi permite programul (...). Lotul 2 a avansat destul de mult în ultima lună, undeva cu 6 procente. Deci, lucrurile s-au mişcat, constructorul a înţeles foarte bine mesajul. Se lucrează şi pe lotul 1", a mai spus Cuc.

Ministrul a precizat că stadiul lucrărilor este de 77% pe lotul 1, între Sebeş şi Sîntimbru, şi de 64% pe lotul 2, între Sîntimbru şi Aiud.

Loturile 3 şi 4 ale autostrăzii au fost date în circulaţie anul trecut.

Săptămâna trecută, ministrul Cuc a anunţat că intenţionează să fie prezent pe şantier săptămânal, câte două zile, deoarece a constatat că, în prezenţa sa, se "animă" lucrurile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel