Data publicării:

Alba: Bărbat surprins sub un mal de pământ, salvat de pompieri

Autor: Alexandru Ichim | Categorie: Stiri
WhatsApp
SMURD
SMURD
Un muncitor a fost surprins sâmbătă, până la nivelul toracelui, sub un mal de pământ, în Ciugud, lângă Alba Iulia, victima fiind extrasă de către salvatori după un sfert de oră de intervenţie şi transportată cu un elicopter SMURD la Târgu Mureş.

Potrivit prim-adjunctului şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, maior Ovidiu Costea, incidentul a avut loc la o adâncime de doi metri, bărbatul fiind acoperit de pământul căzut peste el până la nivelul toracelui. La faţa locului au intervenit, sub coordonarea maiorului Ovidiu Costea, 12 pompieri militari, care au reuşit să extragă bărbatul după circa un sfert de oră de la începerea intervenţiei de salvare. Intervenţia s-a derulat în condiţii deosebite, din cauza faptului că exista riscul prăbuşirii pământului şi peste salvatori.

Victima a fost conştientă pe toată durata intervenţiei şi stabilă hemodinamic. Diagnosticat cu diferite politraumatisme, bărbatul a fost preluată de un elicopter SMURD şi transportat la o clinică din Târgu Mureş.

La Spitalul din Alba Iulia a fost transportată o altă persoană care a suferit un atac de panică.

A fost demarată o anchetă, pentru a se stabili din ce cauză s-a produs accidentul de muncă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel