Un nou discurs cutremurător al lui Zelenski: Civilii topesc zăpada pentru a bea apă/ Rusia folosește înfometarea ca armă (VIDEO)
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Volodimir Zelenski cere din nou Poloniei tancuri și avioane de luptă / Foto: Facebook Volodimir Zelensky
Volodimir Zelenski cere din nou Poloniei tancuri și avioane de luptă / Foto: Facebook Volodimir Zelensky
Volodimir Zelenski a oferit un discurs cutremurător în fața Parlamentului Irlandei. Acesta a vorbit despre situația civililor din Mariupol care sunt înfometați pentru a renunța la rezistență. Președintele Ucrainei a avertizat că înfometarea Ucrainei poate avea consecințe și asupra Europei, câtă vreme țara vecină este un producător important.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a apreciat că Irlanda nu a rămas neutră în privința dezastrului pe care Rusia l-a provocat țării sale.

Directori de conducere, senatori și 45 de diplomați străini s-au adunat în camera Parlamentului pentru a asculta discursul istoric al președintelui Zelenski.

„Încă din primele zile, susțineți Ucraina și acesta este un fapt”, a spus Zelensky, potrivit RTE.

„Nu v-ați îndoit și ați început să ne ajutați, ați început să faceți asta imediat și, deși sunteți o țară neutră, nu ați rămas neutri față de dezastru și față de necazurile pe care Rusia le-a adus Ucrainei”, a continuat acesta.

El a spus că este recunoscător fiecărui cetățean al Irlandei și pentru sprijinul cetățenilor ucraineni.

„Vă mulțumim pentru sprijinul umanitar și financiar acordat țării noastre și vă mulțumim pentru grija față de ucrainenii care și-au găsit adăpost pe pământul vostru”, a spus el.

Zelensky a cerut mai multă determinare din partea Irlandei.

„10 milioane de ucraineni au rămas fără adăpost până astăzi, din cauza Rusiei, fiind nevoiți să-și părăsească orașele natale din cauza acestui război. Acesta este un lucru cu care nu ne putem confrunta singuri.”

„Ei caută să ocupe și să supună tot poporul ucrainean. Vrem să facem tot posibilul pentru a ne asigura că Rusia începe să caute pacea și să ne lase în pace.”

„Vă rog, aș dori să arătați mai multă determinare în coaliția noastră anti-război. Aș dori să vă cer să convingeți partenerii UE să introducă sancțiuni mai rigide împotriva Rusiei, pentru a mă asigura că mașina de război rusă se va opri.”, a mai spus Zelenski în fața parlamentarilor Islandezi

Rusia folosește foamea ca armă

"Trebuie să punem capăt comerțului cu Rusia. Trebuie să tăiem legăturile băncilor ruse cu sistemul global și să le tăiem sursele de venit din petrolul pe care îl folosesc pentru arme", a mai precizat președintele Ucrainei.

Rusia vizează porturile maritime și depozitele de alimente pentru a „utiliza foamea ca armă” împotriva poporului Ucrainei, a spus Zelenski.

Un nou depozit de depozitare din Ucraina a fost lovit „în mod viclean” de rachetele rusești, care lovesc locuri unde sunt depozitate alimente, combustibil și echipamente agricole, a spus Zelenski.

Rusia provoacă în mod deliberat o criză alimentară

Președintele Zelenski a spus că penuria de alimente va afecta multe țări, deoarece Ucraina este un producător important de alimente. 

„Rusia provoacă în mod deliberat o criză alimentară, care va provoca turbulențe politice și creșterea numărului de refugiați”, a spus Zelenski.

„Ei blochează accesul umanitar celor jumătate de milion de oameni din Mariupol care nu mai pot topi zăpada pentru a bea apă. Ei bombardează 24/7. Nu a mai rămas nicio casă intactă."

Președintele Zelensky a spus că în Mariupol sunt lăsate cadavre în stradă, fără să se știe câți au fost uciși.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel