Al Treilea Război Mondial ne bate la ușă? Bogdan Chirieac: Sunt foarte îngrijorat. Ar fi ultimul război de pe planeta Pământ
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Al Treilea Război Mondial ne bate la ușă? Bogdan Chirieac: Sunt foarte îngrijorat. Ar fi ultimul război de pe planeta Pământ / Foto: Pixabay, de Pete Linforth
Al Treilea Război Mondial ne bate la ușă? Bogdan Chirieac: Sunt foarte îngrijorat. Ar fi ultimul război de pe planeta Pământ / Foto: Pixabay, de Pete Linforth
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre posibilitatea declanșării unui Al Treilea Război Mondial.

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat la Realitatea Plus dacă există riscul declanșării unui Al Treilea Război Mondial.

”În momentul în care Vladimir Putin a amenințat cu arma nucleară, înseamnă că există un risc să avem ultimul război de pe planeta Pământ. Dacă măsurile nu sunt extrem de ferme, și din partea Chinei, și din partea SUA, și din partea puterilor nucleare europene Franța și Marea Britanie, este evident că în momentul acesta președintele Putin și-a pierdut mințile. Noi înțelegem că a eșuat războiul din Ucraina. Dacă reușea să ocupe Kievul în 48 de ore spunea că a reușit, dar nu a reușit. Oricum ar fi, a picat foarte rău. Sancțiunile vor spulbera economia Rusiei, pur și simplu, în câteva luni de zile sunt în genunchi, nici înainte nu erau mai bine.

"Păi ce faci, transformi planeta în cenușă că nu ți-a ieșit ție nu știu ce calcul cu Ucraina?"

Deci câtă vreme după Al Doilea Război Mondial, un Putin, care a fost nimic, care s-a văzut cu toți marii lideri ai lumii, care era crezut, acum 3 ani spunea că e cu totul altă persoană decât cea pe care am întâlnit-o la masa de la Kremlin, aceea lungă de 6 metri... Deci nu se poate în acest context să îți pui forțele nucleare în alertă. Ca să ce? Să trimiți racheta nucleară unde?

Deci da, din punctul ăsta de vedere eu sunt foarte îngrijorat. Cu așa ceva nu cred că ne-am mai confruntat, cu amenințare nucleară deschisă. Nu, cumva mai amenință nebunul din Coreea de Nord, mai avem așa ceva, dar nu la acest nivel și nu cu aceste capabilități ale Federației Ruse de atac nuclear. Păi ce faci, transformi planeta în cenușă că nu ți-a ieșit ție nu știu ce calcul cu Ucraina? (...) Psihicul lui ce spune? O declarație te-a enervat atât de tare încât dai drumul la arsenalul nuclear?", a declarat Bogdan Chirieac la Realitatea Plus.

Reamintim că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat, duminică, plasarea, în stare de alertă, a capabilităţilor de disuasiune nucleară, invocând ”declaraţii agresive” ale ţărilor NATO. 

VEZI ȘI: Arme nucleare - amenințarea lui Putin. Ce se întâmplă când se dă bomba nucleară

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel