AL TREILEA RĂZBOI MONDIAL, anunțat pe TWITTER de presa americană, prin conturi piratate
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Conturile de Twitter ale mai multor mass-media americane au fost sparte vineri de pirați cibernetici, care au publicat mesaje false, conform cărora Papa Francisc a anunțat declanșarea celui de-al treilea război mondial sau incidente armate între Statele Unite și China.

Contul agenției de presă United Press International (UPI) a informat că Papa a afirmat că "al treilea război mondial a început", în vreme ce cotidianul New York Post a scris pe contul său, printre altele, că portavionul USS George Washington a căzut țintă rachetelor chineze.

Un oficial al Pentagonului a ținut să precizeze că mesajul referitor la ostilitățile cu China este "eronat", informează Agerpres.

Ulterior, mesajele au fost șterse de pe Twitter.

Ziarul, proprietate a grupului News Corp condus de Rupert Murdoch, a precizat: "Contul nostru de pe Twitter a fost piratat pentru scurtă vreme, iar în prezent desfășurăm o anchetă".

Alte mesaje false au anunțat convocarea de către președinta Rezervei Federale (Fed), Janet Yellen, a unei reuniuni de urgență, pentru a fixa o dobândă de referință negativă. Potrivit unui altui mesaj, patronul Bank of America a lansat un apel la calm, dând asigurări că o astfel de acțiune a Fed nu va avea impact asupra conturilor de economii.

Vezi și: Contul Twitter al Comandamentului central al SUA, atacat de hackerii ISIS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel