Data actualizării:
Data publicării:

Al Treilea Război Mondial? Ambasadorul Israelului în România, mesaj de ultimă oră pentru țara noastră. Spulberă toate teoriile

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Reuven Azar, ambasadorul Israelului la București, declară că românii nu au motive să se teamă de iminența unui război mondial, în baza noului conflict din Orientul Mijlociu.

„Nu sunt vreun profet și nu sunt nici fiul vreunui profet, dar sunt sigur că telespectatorii își pot face o imagine (despre eventualitatea unui nou război mondial) și din ceea ce am spus deja. Până în acest moment, în ciuda câtorva încercări ale Iranului de a crea imaginea unui atac pe mai multe fronturi împotriva Israelului, acesta nu este cazul. În acest moment, conflictul rămâne în Fâșia Gaza, în cea mai mare parte.

Suntem determinați ca acest lucru să rămână valabil în continuare. Atât SUA, cât și Israelul folosesc forța și transmit un mesaj foarte puternic către iranieni, pentru a ne asigura că nu va escalada conflictul. Sunt destul de încrezător că vom reuși asta. Dacă nu, atunci vom avea un conflict major, dar care va rămâne în Orientul Mijlociu. Nu am văzut nicio țară, în întreaga lume, care să transmită că va apăra Iranul sau orice grupare proxy pe care o folosește Iranul”, a declarat Reuven Azar, în cadrul unui interviu pentru Digi 24.

Reamintim că senatorul american, Lindsey Graham, acuză Iranul că a fost implicat în atacul din 7 octombrie al organizației Hamas, care a declanșat o contraofensivă din partea Israelului în Fâșia Gaza, și a avertizat că orice escaladare a războiului ar putea impune o taxă Teheranului.

„Suntem aici astăzi să spunem Iranului: ”Vă” urmărim. Dacă acest război se intensifică, va ajunge în curtea voastră”, a spus Graham în timpul unei vizite la Tel Aviv, fără a detalia ce înseamnă acest lucru.

„Ideea că acest lucru s-a întâmplat fără implicarea Iranului este ridicolă”, a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel