"Al patrulea val" al pandemiei de COVID-19, în Argentina. Ministrul Sănătății: Ne găseşte într-o situaţie diferită
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 17 mai 2022, 11:18
WhatsApp
Sursa - Pexels
Argentina a intrat în "al patrulea val" al pandemiei de COVID-19, a anunţat, luni, ministrul Sănătăţii, Carla Vizzotti, comentând statisticile medicale, ce arată o creştere cu 91% a numărului de cazuri noi în raport cu săptămâna precedentă, dar care nu se reflectă deocamdată într-o creştere a numărului de decese şi de spitalizări, informează AFP, citat de Agerpres.

"Astăzi, am intrat în al patrulea val de COVID-19 în Argentina, însă este un val care ne găseşte într-o situaţie complet diferită" de valurile precedente, a declarat Carla Vizzotti în timpul unei reuniuni a Consiliului Federal pentru Sănătate, la care au participat omologii ei din toate provinciile Argentinei, organizată în provincia Neuquen.

Cel mai recent bilanţ al noilor cazuri de COVID-19, devenit de acum săptămânal, a arătat duminică 33.989 de infectări noi, reprezentând o creştere cu 92% faţă de cele 17.646 cazuri raportate în săptămâna precedentă şi o creştere cu aproape 200% în raport cu ultimele trei săptămâni.

Graţie diverselor măsuri sanitare şi a ratei mari de vaccinare, "nu avem o creştere mare a deceselor şi a spitalizărilor la terapie intensivă, ceea ce reprezintă obiectivul nostru", a subliniat ministrul argentinian al Sănătăţii.

De fapt, numărul deceselor a scăzut: 47 de persoane au murit din cauza COVID-19 în ultimele şapte zile, faţă de cele 76 de decese raportate săptămâna precedentă. Rata de ocupare a paturilor de terapie intensivă a rămas modestă - 41%.

 

Argentina a raportat 9.135.308 cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei În consecinţă, "vom putea să avansăm în această nouă etapă a pandemiei", a adăugat Carla Vizzotti, care a exclus posibilitatea de a se reveni la noi lockdownuri pentru a face faţă celui de-al patrulea val pandemic. "Nu există posibilitatea de a decreta noi lockdownuri", a precizat ea.

Conform statisticilor Ministerului Sănătăţii, Argentina, o ţară cu 45 de milioane de locuitori, a raportat 9.135.308 cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei şi 128.776 de decese asociate noului coronavirus.

Această ţară sud-americană, grav afectată la începutul pandemiei, a implementat măsuri sanitare deosebit de severe, cu un lockdown de cinci luni, unul dintre cele mai îndelungate din lume. Guvernul de la Buenos Aires a anunţat la sfârşitul anului 2021 că nu va reveni la astfel de măsuri în faţa recrudescenţei pandemice, pentru a nu sufoca redresarea economiei, sprijinindu-se în această decizie pe o rată mare de vaccinare a populaţiei naţionale.

Aproape 83% dintre argentinieni sunt în prezent vaccinaţi împotriva COVID-19 cu o schemă completă compusă din două doze, iar peste 49% din populaţia ţării a primit deja şi o doză booster. 

G Ad:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro