Al Jazeera, gonită din Israel
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
al jazeera egipt
al jazeera egipt
Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunțat miercuri că nu mai vrea ca Al Jazira - cu sediul în Qatar - să aibă un birou pe teritoriului statului Israel, întrucât acesta ar inflama spiritele în privința locurilor sfinte, relatează France Presse.

"Canalul Al Jazira continuă să incite la violență în problema Muntelui Templului (Esplanada Moscheilor pentru palestinieni)", a scris șeful guvernului israelian într-o postare pe Facebook. "Am cerut de mai multe ori agențiilor responsabile cu aplicarea legii să închidă biroul său din Ierusalim. Și dacă acest lucru nu este posibil din motive de interpretare a legii, voi încerca să fac să fie adoptată legea necesară pentru expulzarea Al Jazira din Israel", a adăugat el.

Israelul acuză de mai mulți ani Al Jazira de părtinire în acoperirea conflictului dintre israelieni și palestinieni.

Canalul de televiziune cu sediul la Doha nu a reacționat deocamdată.

Inițiativa premierului israelian intervine în timp ce situația rămâne tensionată între Israel și palestinieni în legătură cu Esplanada Moscheilor din Ierusalim, în pofida retragerii controversatelor detectoare de metale, și ridică temeri privind o escaladare a violențelor în timpul rugăciunii de vineri.

Tensiunile s-au amplificat brusc în jurul acestui sit religios situat în Ierusalimul de Est, în partea palestiniană ocupată de Israel, după instalarea la 16 iulie a unor detectoare de metale la intrările în esplanadă de către autoritățile israeliene.

Musulmanii palestinieni au perceput aceasta ca pe o încercare a Israelului de a-și consolida controlul asupra acestui lăcaș religios.

Partea israeliană a explicat că a instalat detectoarele de metale după moartea, la 14 iulie, a doi polițiști israelieni într-un atac armat comis de trei arabi israelieni, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel