Data actualizării:
Data publicării:

Ajutor pentru fermierii din Republica Moldova. Ursula von der Leyen, răspuns la scrisoarea lui Dan Motreanu

Autor: Ema Apostu | Categorie: Politica
WhatsApp
foto: Dan Motreanu, Facebook
foto: Dan Motreanu, Facebook
Dan Motreanu a adresat președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, o scrisoare.

"Împreună cu colegul meu Daniel Buda, am adresat președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, o scrisoare prin care am solicitat sprijin pentru parcursul proeuropean al Republicii Moldova și susținerea sectorului agricol din această țară. La fel ca în cazul celorlalți vecini ai Ucrainei, importurile de cereale ieftine duc la scăderea prețurilor și creează probleme serioase fermierilor autohtoni. 

În răspunsul trimis, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, reamintește că Uniunea Europeană a liberalizat schimburile comerciale cu Republica Moldova, în temeiul unui regulament care a intrat în vigoare la 25 iulie 2023 și este valabil un an de zile.

Comisia Europeană intenționează, de asemenea, să ofere sprijin suplimentar fermierilor din Republica Moldova. Au fost semnate acorduri privind transportul rutier între UE, Ucraina și Republica Moldova, pentru asigurarea securității lanțurilor de aprovizionare și a securității alimentare. Comisia Europeană pregătește soluții pentru modernizarea căilor ferate din Republica Moldova.

Comisia Europeană sprijină Republica Moldova în procesul de integrare europeană. Din octombrie 2021 și până în prezent, Uniunea Europeană a mobilizat peste 1,2 miliarde de euro pentru sprijini eforturile Republicii Moldova în materie de reformă", a scris Dan Motreanu pe Facebook.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel