”Ajutor pentru doi covrigi - speranță”. Guvernul se gândește să ofere câte 50 de Euro o dată la două luni. Vezi dacă ești eligibil
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Foto Ilustrativ/Pexels Dom J
Foto Ilustrativ/Pexels Dom J
În cursul zilei de marți se va lua decizia de alocare a voucherelor de 50 de euro, o dată la două luni, către oamenii cu venituri mici, a explicat președintele PSD, Marcel Ciolacu.

”Există un buget de 700 de milioane de euro. Vom avea mai multe măsuri, se va conveni, dar mergem în logica celor 50 de euro, o dată la două luni. De asemenea, vor mai fi și banii pentru copii. Pe lângă aceste măsuri sociale vor mai fi și alte măsuri. Trebuie să creștem și valoarea tichetelor de masă.Avem promisiunea din partea premierului că va veni și o analiză din partea ministrului de Finanțe cu impactul bugetar pentru toate măsurile.Valoarea se va conveni, mergem în logica celor 50 de euro la fiecare două luni”, a declarat Marcel Ciolacu.

Vouchere pentru alimentele de bază  - ”Ajutor pentru doi covrigi - speranță”

Invitat într-o emisiune transmisa de canalul B1 TV, analistul financiar Adrian Negrescu declară:

”Acest ajutor este pentru doi ”covrigi speranță,” pentru că ce poți face cu 4 lei pe zi în România anului 2022, când prețurile cresc de la o zi la alta mai ceva decât apele Dunării? Este foarte interesant. Acum doi ani de zile autoritățile noastre de la București ne spuneau că există un program  european cu finanțare europeană pentru ajutorarea persoanelor aflate în dificultate, pentru care propuneau acordarea a 180 de lei pe lună, de persoană, pentru pensionari. Asta însemnând undeva la 6 lei pe zi. Bani în baza cărora urmau să fie date niște mese calde oamenilor aflați in dificultate.

Deci în 2020 aveam la dispoziție 6 lei pentru pensionar să-i dau o masă caldă, iar în 2022 cu aceiași bani europeni, avem 4 lei... și ne lăudam cu 4 lei”, continuă Adrian Negrescu.

”Ciolacu spune că valoarea proiectului pentru măsuri sociale se ridică la 4 miliarde de euro, introducând acolo inclusiv măsurile de protecție socială în zona de energie și gaze, acolo unde toți românii, începând cu 1 aprilie, indiferent de cât consumă, plătesc dublu față de anul trecut. 

Dincolo de faptul că persoanele fizice plătesc dublu față de companii, pentru care s-au plafonat prețurile la energie, la persoanele fizice care au ”tupeul” să consume mai mult de 300 de KW, nu există nici un prag și sunt practic la mâna speculanților din domeniul energiei. Vorbim și despre compensarea accizei la carburanți pentru transportatori, asta însemnând că banii li se vor da la un termen ulterior”, amintește analistul financiar Adrian Negrescu.

”Acest pachet de măsuri dă senzația unui loz necâștigator”

”Iei lozul, te apuci să îl răzui și între timp te bucuri că poate, cine știe, ai câștigat ceva, dar când vezi că nu ai câștigat nimic îți dai seama care este realitatea. Cam așa este și pachetul acesta de măsuri sociale”, concluzionează invitatul emisiunii mai sus menționate.

Vouchere pentru alimentele de bază de 50 de euro la fiecare două luni. Cine va beneficia?

Familiile cu venituri reduse sau pensionarii care primesc sub 1500 de lei ar putea lua încă 250 de lei de la stat, la două luni.

Tot cu bonuri valorice, de 30 de euro, ar urma să fie ajutați și elevii din familii sărace pentru a-și cumpăra rechizite, haine și alimente.

Cea mai mare parte dintre aceste ajutoare ar urma să fie acordată din fonduri europene din sumele necheltuite până acum, a explicat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel