AirCar, mașina zburătoare cu motor de BMW. De ce documente ai nevoie pentru a te pune la manșă (VIDEO)
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Captură video
Sursă foto: Captură video
BMW a primit undă verde pentru a produce motoarele mașinilor zburătoare. 

O mașină care se poate transforma într-o aeronavă mică a trecut cu brio testele de zbor în Slovacia, spun dezvoltatorii citați de CNN

„AirCar” a primit un certificat oficial de navigabilitate din partea Autorității de Transport din Slovacia după ce a finalizat 70 de ore de „testări de zbor riguroase”, potrivit Klein Vision, compania care se află în spatele ”vehiculului auto-aeronava”. 

Testele de zbor au dovedit stabilitatea mașinii

Zborurile de testare, care au inclus peste 200 de decolări și aterizări, au fost compatibile cu standardele Agenției Europene pentru Siguranța Aviației (EASA), a spus compania într-un comunicat de presă.

„Testele de zbor provocatoare au inclus întreaga gamă de manevre de zbor și performanță și au demonstrat o stabilitate statică și dinamică uimitoare în modul avion”, a spus compania.

Un purtător de cuvânt al Klein Vision a declarat pentru CNNeste necesară o licență de pilot pentru a manevra vehiculul hibrid și a adăugat că producătorii speră să aibă „AirCar” disponibil pentru cumpărători în termen de 12 luni.

O echipă de opt specialiști a testat peste 100.000 de ore transformând conceptele de design în modele matematice care au condus la producția prototipului. „AirCar” este propulsat de un motor BMW de 1,6 litri și funcționează cu „combustibil vândut la orice benzinărie”, a declarat Anton Zajac, cofondatorul Klein Vision, într-o declarație pentru CNN.

Hyundai dorește să dețină pionieratul în domeniu

Hyundai a făcut investiții serioase în mobilitatea urbană aeriană. „Considerăm că este o parte a viitorului. Va dura puțin până vom reuși să punem totul pe picioare”, a spus Michael Cole, CEO al branșei europene a Hyundai. 

„Credem că până la sfârșitul decadei, sigur, mobilitatea urbană aeriană va oferi oportunități de eliberare a orașelor de aglomerație și vor ajuta cu emisiile, fie că este vorba despre transportul în oraș sau între orașe. Este parte a soluțiilor noastre de viitor, ce oferă soluții inovative, smart și mobile”, a explicat Cole. Citește mai multe AICI

Vezi prototipul în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel