Aici NU a ajuns COVID-19. Au fost luate cele mai STRICTE măsuri
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Pe măsură ce majoritatea statelor lumii se confruntă cu al doilea val al pandemiei de COVID-19, există un loc unde virusul încă nu a ajuns. Totul se datorează măsurilor stricte care au fost luate.

Cazurile de COVID-19 sunt în creștere în multe părți ale Canadei, dar o regiune, Nunavut, este unul dintre puținele locuri care poate spune că este lipsit de coronavirus. În martie, pe măsură ce granițele din întreaga lume se închideau din cauza coronavirusului, oficialii din Nunavut au decis că și ei nu își asumă riscuri. Aceștia au luat unele dintre cele mai stricte reglementări de călătorie din Canada, interzicând intrarea aproape tuturor nerezidenților.

Astfel, locuitorii care se întorc acasă din zona sudică, trebuie mai întâi să petreacă două săptămâni, pe cheltuiala guvernului Nunavut, în „centre de izolare”, hoteluri din orașele Winnipeg, Yellowknife, Ottawa sau Edmonton. Paznicii sunt staționați în toate hotelurile, iar asistentele medicale verifică starea de sănătate a celor care se izolează. Până în prezent, puțin peste 7.000 de oameni din Nunavut au petrecut timp în aceste hub-uri, ca o escală la întoarcerea lor acasă.

Unii s-au revoltat

Oamenii au fost surprinși nerespectând izolarea, pentru că au avut șederi prelungite. Au existat plângeri cu privire la mâncarea disponibilă celor care sunt izolați acolo. Dar, pe măsură ce infecțiile cu coronavirus s-au răspândit în toată Canada și odată cu creșterea numărului de cazuri, numărul oficial al cazurilor în Nunavut rămâne zero.

Decizia, „destul de drastică”, de a introduce aceste măsuri a fost luată atât din cauza vulnerabilității potențiale a populației față de COVID-19, cât și a provocărilor unice din regiunea arctică, spune directorul general al sănătății publice din Nunavut, Dr. Michael Patterson.

Aproximativ 36.000 de oameni locuiesc în Nunavut, în proximitatea Oceanului Arctic, în 25 de comunități împrăștiate pe cele două milioane de kilometri pătrați (809.000 de mile pătrate). Teritoriul este de aproximativ trei ori mai mare decât Texasul, potrivit BBC.

Potrivit Worldometers.info, Canada înregistrează în acest moment 198,148 de infectări cu coronavirus și, din păcte, a înregistrat 9,760 de decese.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel