AICI e dovada că se poate! Val Vâlcu atrage atenția, după ”neputința” Monicăi Anisie
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
900.000 de elevi au fost absenți nemotivat, în anul școlar 2019-2020, în contextul pandemiei și lipsei unui aparat cu conexiune la Internet. Deși sunt 3 milioane de elevi în România, Guvernul cumpără doar 70.000 - 80.000 de tablete și, deși timp a fost destul din iunie până astăzi, anunță școlile, inspectoarele, primăriile, pe ultima sută de metri că nu vor achiziționa nici măcar 250.000 de tablete, cum anunțaseră. 

Jurnalistul Val Vâlcu atrage atenția asupra fondurilor găsite imediat când a fost vorba de acțiuni polițienești în școli, atunci când s-au montat camere de supraveghere, pentru a evita frauda la examenele naționale. În schimb, acum, când e vorba de măsuri de protecție a profesorului și elevului, nu sunt bani nici măcar pentru a asigura dreptul elevului la educație. 

”Când a fost vorba să pună camere de supraveghere pentru Bac, să supravegheze desfășurarea examenului, imediat s-au găsit fonduri. Acele camere nu pot fi montate ca să predea profesorii în varianta mixtă? Când are jumătate din clasă acasă, jumătate în clasă, cum face profesorul? Atunci s-a dat ordin și au pus camerele pe pereți, indiferent de județ. Acum n-ar putea să facă la fel?” este problema ridicată de Val Vâlcu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel