Checul cu vinete și ciocolată neagră este o delicatesă care te cucerește. Gustul de ciocolată este bine susținut de vânăta fiartă, transformată într-o smântână cremoasă. Nu există nicio notă amară.
Nu în ultimul rând, blatul este moale și umed. De fapt, crema și uleiul garantează senzații culinare fantastice. Checul cu vinete și ciocolată neagră este unul dintre acele deserturi la care nu te aștepți.
Ingrediente pentru 10 persoane:
500 grame pulpă de vinete,
150 ml apă,
4 ouă medii,
250 grame zahăr granulat,
200 grame făină,
120 grame ciocolată neagră,
70 grame chipsuri de ciocolată neagră,
80 grame alune întregi decojite,
80 grame ulei de floarea soarelui,
20 grame lichior,
un plic praf de copt,
zahăr pudră pentru decor.
o tavă de copt cu diametrul de 28 cm.
Chec cu vinete și ciocolată neagră. Prepararea
Vinetele se spală și se curăță de coajă și de codițe. Tăie-le apoi în cuburi de jumătate de centimetru. Transferă cuburile de vinete într-o tigaie și adăugați 50 grame de zahăr și apă. Lasă-le să fiarbă cel puțin 30 de minute sub capac.
După ce vinetele au devenit moi, se scot din apă și se pun într-o strecurătoare. După ce excesul de apă s-a scurs, transferă vinetele fierte într-un robot de bucătărie și mixează-le până devin cremoase.
Varză înăbușită cu cârnați, preparată în stil german
Pune ouăle într-un castron și mixați-le. Adaugă zahărul rămas, continuând să mixați bine compoziția. Treptat se adaugă uleiul și crema de vinete. Topește ciocolata neagră la cuptorul cu microunde și încorporează-o în compoziția de vinete. Toacă unele și adăugă-le în compoziție, împreună cu chipsurile de ciocolată.
Adaugă făina și praful de copt și amestecă. La final, se adaugă lichiorul și se amestecă totul bine. Tapetează o tavă cu hârtie de copt și tornă aluatul. Checul cu vinete și ciocolată se coace la 180° C, timp de 60 de minute.
Cu toate acestea, fă testul scobitorii, având în vedere că desertul trebuie să rămână puțin umed. Checul se lasă să se răcească, apoi îl poți scoate din tava de copt și transfera pe un vas de servit. Checul se decorează cu zahăr glazurat. Dacă dorești poți înlocui lichiorul cu lapte sau apă. Poftă bună!
Ciocolată delicioasă de casă: fără zahăr și fără lactoză. Va deveni desertul preferat
Pregătirea unui desert delicios și mai ales sănătos în bucătăria noastră este o joacă de copii! Vă prezentăm rețeta de ciocolate vegane fără zahăr și fără lactoză. Aceste mici delicii nu conțin gluten, zahăr sau lactoză și sunt 100% vegetale.
Prepararea lor se face fără prea mult efort și va dura doar câteva minute pentru a le servi pe masă. Veți vedea că toată familia se va îndrăgosti de aceste dulciuri gustoase și ieftine.
Ingredientele de care aveți nevoie:
½ pahar de arahide sau nuci,
1 pahar de stafide.
Tartă rustică cu vinete și ardei: are doar 130 de calorii și este extrem de bună
Pentru glazură:
1 pahar de chipsuri de ciocolată fără zahăr și fără lactoză
Atenție: paharul de măsurat care va fi folosit pentru umplerea paharelor trebuie să aibă o capacitate de 250 mililitri.
Procedura de preparare
În primul rând, stafidele se pun într-un castron mic și se acoperă cu apă călduță pentru a se hidrata.
Stafidele se lasă în apă 20 de minute. După ce timpul a expirat, scurgeți bine stafidele și puneți-le într-un blender. De asemenea, adăugați în blender și nucile sau arahidele. Porniți blenderul și amestecați cele două ingrediente până obțineți o pastă.
Pește delicios cu sos cremos, preparat în stil polonez. Transformă o cină obișnuită în una festivă
În acest moment, luați o tavă și acoperiți-o cu o hârtie de copt. Întindeți pasta obținută și nivelați cu o lingură. Odată finalizată această operațiune, puneți tava în congelator pentru aproximativ treizeci de minute.
Între timp, topiți chipsurile de ciocolată la bain-marie. Când ciocolata s-a topit complet, lăsați-o deoparte câteva clipe. La final scoateți tava din congelator și tăiați desertul în mai multe dreptunghiuri.
Nu ați mâncat niciodată cartofi atât de moi și gustoși. Rețeta simplă pentru o garnitură de excepție
Apoi scufundați câte un dreptunghi în ciocolata topită și așezați-le pe o farfurie. Puneți rezultatul la congelator pentru aproximativ 30 de minute. După 30 de minute, desetul este gata. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Plata pensiilor pentru luna mai. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, precizări importante pentru pensionarii români
- Horoscop 24 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care-și pierde controlul. Va fi foarte greu să-ți revii!
- 5 pași pentru un somn mai bun conform oamenilor de știință
- Efectele prafului saharian asupra sănătății. Beatrice Mahler: Cine trebuie să aibă grijă să nu iasă din casă
- Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Răsturnare de situație de la Poșta Română
- Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, autoarea unor gafe intolerabile, mută în fața presei. Tace mâlc
- Pască pufoasă fără aluat
- Sephora, gafă majoră. Compania își cere scuze după ce a jignit victimele Fenomenului Pitești / foto în articol
- Horoscop 24 aprilie 2024. Avem Lună Plină în Scorpion! Cele 4 zodii puternic afectate
- Candidatul cu șanse maxime la Capitală, după mutarea PSD - PNL. Ciuvică: Înainte, avea șanse minime
- Cum te autosabotezi fiind negativist. Psiholog: „Aoleu, dacă pățesc ceva? Nu o să fii niciodată fericit!”
- Cozi la spălătorii din cauza prafului saharian. E vreun pericol sau e doar un moft?
- E salvarea dependenților! „Am un comportament pe care vreau să-l elimin, nu pot, așa că optez la această metodă”