Ai un dovlecel, un cartof și un morcov? Prepară niște chiftele fabuloase. Legumele sunt mai gustoase așa
Vrei să gătești o cină consistentă, hrănitoare și simplă? Chiftelele de legume sunt perfecte.
În acest fel vei aduce la masa un preparat pe placul copiilor, care vor aprecia gustul legumelor.
Fără îndoială, odată ce vei gusta aceste chiftele, nu le vei uita gustul și vei dori să le faci mereu. În plus, vei folosi puține ingrediente, cu un conținut scăzut de calorii. Aluatul pentru aceste chiftele se face fără prea multă dificultate.
Timp de preparare - 15 minute, timp de gătire - 10 minute, porții - aproximativ 14 clătite, calorii - 50 pe bucată.
Ingrediente:
1 dovlecel, dat prin răzătoare,
1 cartof, dat prin răzătoare,
1 morcov, dat prin răzătoare,
3 ouă,
2 linguri de făină,
1 lingura ulei de măsline (în aluat),
10 grame de semințe de susan,
20 grame de ceapă verde tocată,
1 linguriță de sare,
strop de ulei de măsline pentru prăjit.
Pregătirea rețetei
În primul rând, dovlecelul spălat și uscat se dă prin răzătoare. Se asezonează cu sare și se lasă într-o strecurătoare 8 minute, ca să se scurgă excesul de zeamă.
Stoarce dovlecelul ras și pune-l într-un castron. Adaugă cartoful ras, după ce l-ai stors de zeamă, morcovul ras, ouăle, susanul, ½ linguriță de sare, ceapa, uleiul și făina, apoi amestecă cu o lingură de lemn.
Nu aruncați apa în care ați fiert sfecla: transformați-o în îngrășământ pentru flori
La final se toarnă un strop de ulei într-o tigaie antiaderentă și se încălzește. Se ia câte o lingură de aluat și se modelează chiftelele, care se prăjesc, la foc, mic pe ambele părți. Poftă bună!
Vezi și:
Super chifteluțe din trei vinete. Au doar 50 de calorii
Rețetele tradiționale ne oferă posibilitatea de a crea mâncăruri gustoase din ingrediente simple.
Azi vă propunem să pregătiți niște chifteluțe din vinete. Procedura va fi destul de simplă, iar din ingredientele de mai jos puteți pregăti 20 de chiftele a câte 50 de calorii fiecare.
Chifteluțe de vinete. Ingrediente.
½ pâine uscată,
30 grame de cașcaval afumat,
pătrunjel după gust,
30 grame de parmezan ras,
pesmet,
2 ouă,
piper și sare după gust,
un cățel de usturoi.
Metoda de preparare
În primul rând, trebuie să puneți pâinea la înmuiat în apă. Vinetele se spală, se usucă și se taie cubulețe.
Transferați vinetele într-o oală cu apă clocotită și lăsați-le câteva clipe ca să se înmoaie. Scoateți pâinea din apă și strângeți-o bine pentru a elimina excesul de apă.
Focaccia din dovleac copt: este uimitoare și are zeci de valori nutritive
Pâinea se pune într-un bol. Adăugați un ou, usturoiul pisat și pătrunjelul tocat. Completați cu parmezanul și cașcavalul ras, apoi condimentați cu piper si sare.
Amestecați până obțineți o compoziție omogenă. Apoi integrați și vinetele, după ce le-ați scurs de apă și răcit. Completați compoziția cu pesmet și cu al doilea ou și amestecai bine toate ingredientele.
O plăcintă neobișnuită cu iaurt: un desert delicat fără făină și fără unt
Turnați ulei într-o tigaie antiaderentă și puneți-o pe aragaz. După ce uleiul s-a încins, luați câte puțină compoziție și modelați chifteluțele. Prăjiți chifteluțele pe ambele părți, până capătă o culoare aurie.
Când chiftelele sunt gata, transferați-le într-o tavă de copt, acoperită cu pergament. Dați tava în cuptor și coaceți chiftelele timp de 10 minute, la 180 de grade. Serviți chifteluțele pe masă. Sunt delicioase. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News