Urmărește emisiunea live
Ai scăpat de coșuri, dar ai rămas cu urme pe ten? Ioana Marinescu, specialist: Rutina de acasă care te va salva
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Specialistul Ioana Marinescu vine cu recomandări pentru persoanele care au scăpat de coșuri, însă au rămas cu cicatrici sau diverse semne.

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, specialist în formularea și evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a vorbit, într-o emisiune pentru DCNews și Spectacola, despre semnele lăsate de coșuri și despre cum pot fi acestea remediate.

„Problema care rămâne după ce am scăpat de coșuri este felul în care arată tegumentul. Sunt puține persoane norocoase care, după ce au scăpat de coșuri, să aibă pielea netedă, curată. Cele mai multe persoane rămân cu sechele, care se traduc prin cicatrici, semne, diferite urme rămase pe zonele cu coșuri de diferite mărimi și intensități. Este foarte important, după ce avem norocul să scăpăm de coșuri, să facem ceva pentru felul în care arată tegumentul la final. După ce am trecut de stările extrem de neplăcute generate de imperfecțiunile pe care le-am avut pe piele, ne dorim ca tenul să arate minunat. Este cea mai provocatoare etapă, în funcție de cât de agresivă a fost acneea. Trebuie găsită o variantă care să funcționeze, fără a lăsa alte urme”, a spus Ioana Marinescu, oferind câteva recomandări.

„Avem nevoie de câteva proceduri care să stimuleze colageneza. Ea este răspunsul unui stimul dureros. De exemplu, laserele vor stimula refacerea epidermei. Este important să avem grijă în ce sezon facem această terapie, să avem grijă ca tenul să nu se hiperpigmenteze ulterior. Să nu facem terapia cu laser când încă mai avem coșuri pe față!”, a precizat Ioana Marinescu.

„O altă metodă se referă la peelinguri, în funcție de tipul de ten. Din punctul meu de vedere, nu aș merge pe cele agresive, ci pe cele delicate, dar mai frecvente, care să stimuleze foarte tare refacerea și colageneza. Pentru acasă, e foarte important să avem o rutină constantă și bine țintită pentru a reface echilibrul tenului. Curățarea este esențială și este punctul de pornire pentru orice rutină dorim să avem. Apă micelară, spume de curățare, geluri de curățare pentru ten. Măștile! Trebuie să aplicăm măști care să aibă în compoziție stimulente de colageneză, ingrediente blânde. E important să nu renunțăm la retinoizi! Ei vor fi esențiali și în perioada în care avem coșuri, dar și în perioada în care am rămas fără ele. Deci trebuie folosiți, ne vor ajuta și cu punctele negre. E important să folosim și creme de protecție solară”, a explicat Ioana Marinescu.

Pastila de Frumusețe: Cum scăpăm de semnele lăsate de coșuri

Citește și...

Secretele îngrijirii tenului cu acnee. Dacă ai această problemă, nu face greșeala să aplici așa ceva pe piele!

Ioana Marinescu a explicat prioritățile pe care trebuie să le aibă în vedere persoanele care suferă de acnee, în vederea îngrijirii tenului.

„Îngrijirea tenului ar trebui să fie foarte țintită. Sunt două căi pe care le putem lua în considerare. Din punctul meu de vedere, prima cale este să consultăm un medic dermatolog, specialist pe problemele noastre. După ce am administrat tratamentul medicamentos pe care îl prescrie, mentenanța este minunat să fie făcută cu produse cosmetice, dedicate tipului de ten.

Cu siguranță, dacă avem un ten cu acnee, un ten cu probleme, nu trebuie să folosim produse anti-rid, de exemplu. Înainte de orice trebuie să ne rezolvăm problemele feței și după aceea să ne îngrijim de partea de frumusețe, pentru că doamnele care aleg varianta cosmetică și care apelează la Plush când au imperfecțiuni, întotdeauna spun că abia așteaptă să folosească și crema anti-rid sau alte produse. Trebuie să luăm în considerare că sunt timpi pentru fiecare lucru în parte, iar îngrijirea pentru o anumită problemă, în funcție de modul în care dorești să îngrijești - medical sau cosmetic - trebuie realizată foarte blând și foarte țintit.

Eu, de exemplu, am avut acnee de la 16 până la 32 de ani, cea mai oribilă formă posibilă. Era oribil! Acneea produce frustrări, depresie și este îngrozitoare. Aceasta a fost și problema care m-a forțat să încep brandul Plush, axat pe tenul cu probleme”, a relatat Ioana Marinescu, în exclusivitate pentru DC News și Spectacola.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel