Ai sau îți dorești un câine sau o pisică? Trebuie neapărat să citești mesajul unui medic
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Indiferent dacă ai câini sau pisici, trebuie să ții cont de o serie de aspecte pe timpul verii.

Temperaturile ridicate reprezintă un risc major pentru animalele de companie. Acestea au nevoie de umbră şi multă apă proaspătă.  

Carmen Vodă, medic veterinar, a pregătit o listă cu recomandări pentru cei care au animale de companie, potrivit Antena 3:

1. Animalul de companie nu trebuie lăsat în maşina parcată  

„Oamenii ar trebui să ştie că nu trebuie să îşi lase niciodată animalul de companie în maşină, chiar dacă o parchezi la umbră. Uneori, chiar şi în câteva minute, se pot atinge temperaturi de 40-50 de grade în maşină şi poate fi fatal pentru ele, în câteva minute. Chiar dacă lăsăm geamul puţin deschis, în maşină se face foarte cald, iar animăluţele, din păcate, intră în şoc caloric şi mor. În situaţia în care căţelul a rămas în maşină o perioadă îndelungată la temperaturi ridicate, important e să dăm drumul la aer condiţionat, să pornim către medicul veterinar şi, eventual, dacă avem o cârpă umedă, să punem pe animăluţ.”

2. Animalul de companie trebuie să aibă întotdeauna de unde să bea apă 

„Trebuie să ţinem cont că apa trebuie să fie la temperatura camerei, nu trebuie să fie foarte rece, mai ales dacă am venit de afară cu ele, pentru că nu este bine să avem această diferenţă de temperatură între corpul animalului şi apa pe care o bea.”

3. Animalul de companie nu trebuie să iasă afară în timpul orelor prânzului

„Dacă expunem animăluţul la lumina soarelui direct, există riscul să facă arsuri la nivelul boticului, capului şi chiar pe tot corpul. Nu ar trebui să umblăm cu animăluţele în timpul zilei pe cimentul şi betonul încins, deoarece se ard pernuţele foarte uşor şi atunci ar trebui să evităm plimbările la orele de vârf. Ar trebui să le plimbăm seara şi dimineaţa, când e mai răcoare. Sau, dacă e musai, să le plimbăm pe pământ, undeva la răcoare, a spus Carmen Vodă, medic veterinar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel