Ai revenit din concediu cu scoici, adunate pe plajă: iată cum poți elimina mirosul urât
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Ai revenit din concediu cu scoici, adunate pe plajă - iată cum poți elimina mirosul urât. Sursa - pixabay.com
Ai revenit din concediu cu scoici, adunate pe plajă - iată cum poți elimina mirosul urât. Sursa - pixabay.com
Una dintre activitățile preferate de copii, dar și de adulți, pe plajă, este să adune scoici.  Întotdeauna este o bucurie când găsești o comoară frumoasă și strălucitoare. 

Putem lua scoicile acasă, după ce ne asiguram ca sunt goale. Dar uneori, odată ce aducem scoicile acasă, observăm o problemă: carapacea emite un miros urât.

Să vedem cum să scăpăm de acest miros neplăcut.

Dacă scoica emite un miros urât chiar și după spălare, acest lucru se întâmplă, cel mai probabil, din cauza prezenței unei moluște moarte în interiorul cochiliei. Sau s-ar putea datora prezenței algelor.

Șterge televizorul, astfel încât praful să nu se depună un timp îndelungat: cel mai eficient truc

În orice caz, trebuie să ne asigurăm că vom curăța complet scoica, înainte de a o expune în casa noastră.  

Pentru a elimina mirosul urât din scoicile, adunate pe plajă, trebuie să urmăm un sigur pas: doar să le scufundăm într-o soluție de apă și înălbitor.  Pregătim o soluție de 50% apă și 50% înălbitor. Scufundam scoicile în acest lichid pentru o noapte întreagă. A doua zi dimineața, spălăm cu grijă scoicile cu apă și detergent de vase, apoi le clătim și le uscăm la soare.

Dacă mirosul persistă și după 12 oră de scufundare în soluția de apă și înălbitor, putem repeta tratamentul.

Cada, chiuveta și toaleta pot fi curățate în 5 minute: trucul care vă salvează când sunteți foarte ocupați 

 

Dacă mirosul se încăpățânează să dispară, putem folosi un alt truc: îngropăm scoicile în grădină pentru aproximativ o săptămână, apoi le spălăm cu apă și detergent de vase. 

După ce scoicile s-au uscat la soare, le putem da o nuanță strălucitoare. Pentru asta, luăm un burete, înmuiat în ulei. Trecem buretele pe suprafața scoicilor. Dacă dorim, putem folosi lac de unghii transparent.  Acum putem expune scoicile, aduse din concediu, îm casă și ne vor aminti de zilele frumoase din concediu.

 

 

BONUS: Bijuteriile s-au înnegrit din cauza apei mării? Folosește aceste ingrediente și inelele vor străluci din nou

 

Brățările și inelele s-au înnegrit din cauza apei mării? Le poți curăța cu aceste ingrediente și inelele tale vor străluci din nou. Este mai ușor decât crezi.

Când mergi la plajă sau în vacanță, în general, folosești bijuterii și accesorii cu care îți completezi  ținuta. Este frumos să porți obiecte colorate, argintii sau poate din oțel.  

Problema care apare adesea este că aceste obiecte se întunecă din cauza contactului continuu cu apa mării, cu nisipul și, în general, cu apa de ploaie. Cu siguranță nu este doar o problemă a verii, având în vedere că și iarna folosești mereu aceleași accesorii și bijuterii, pe care apoi le găsești înnegrite.

Prelungește-ți tinerețea: cinci sfaturi care chiar funcționează

Cum pot rezolva problema? Cu siguranță nu trebuie să le aruncăm, deoarece există multe remedii care ne ajută să le facem să strălucească din nou. Toate sunt extrem de simple și neinvazive. Și nu uitați că sunt gratuite: veți avea nevoie de produse pe care aproape sigur le aveți deja acasă!

Uleiul de măsline poate fi folosit nu doar în bucătărie: vei rămâne fără cuvinte când vei afla acest remediu  

Ți-ai găsit vreodată inelele sau brățările din argint sau oțel înnegrite în urma contactului continuu cu apa mării? Problema poate fi rezolvată rapid și ușor, folosind produsele pe care le ai deja acasă.

Vei avea nevoie de apă fierbinte, iar apoi poți alege între 3 ingrediente: bicarbonat de sodiu, săpun de Marsilia și oțet alb. Procedura este foarte simplă în toate cazurile.

Dacă alegeți bicarbonat de sodiu, tot ce trebuie să faceți este să dizolvați două linguri în apă caldă și apoi să înmuiați, peste noapte, obiectele din oțel sau argint. La final, doar clătiți-le și uscați-le.

Secretul unui păr sănătos și voluminos: adaugă în șampon un produs banal din bucătărie

Dacă vrei să folosești oțet, vei avea nevoie de o jumătate de pahar de oțet și jumătate de apă fierbinte. Înmuiați bijuteriile el puțin 6 ore, înainte de a le clăti și usca.

Dizolvați o lingură de săpun de Marsilia în jumătate de pahar de apă și înmuiați bijuteriile. La final, aveți grijă să eliminați toate urmele de săpun la clătire. În toate aceste cazuri vei obține rezultate excelente. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel