Ai rămas în pană de idei pentru cadourile de Crăciun? Iată 3 plante splendide și ieftine, cu care îți vei impresiona familia și prietenii
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Ai rămas în pană de idei pentru cadourile de Crăciun. Iată 3 plante splendide și ieftine, cu care îți vei impresiona familia și prietenii. Sursa foto: freepik.com
Ai rămas în pană de idei pentru cadourile de Crăciun. Iată 3 plante splendide și ieftine, cu care îți vei impresiona familia și prietenii. Sursa foto: freepik.com
Suntem deja în luna decembrie, iar Crăciunul se apropie rapid.

Prin urmare, ne întrebăm ce cadouri le putem oferi oamenilor dragi de Crăciun. Dacă ești în căutarea inspirației, iată o idee de cadou care va fi pe placul tuturor.

Cele mai organizate persoane își planifică achizițiile cu săptămâni în avans, în timp ce altele preferă să facă cumpărăturile în Ajunul Crăciunului. Pălăriile, eșarfele, cărțile, jucăriile, puloverele de lână,  lumânările parfumate sunt cadouri pe care le oferă majoritatea persoanelor.

Îngrășământ natural, preparat acasă: plantele vor crește rapid și nu veți cheltui niciun leu

Cu toate acestea, poți fi original și să le oferi prietenilor ceva atipic. Poți oferi un cadou de Crăciun original fără a cheltui o avere și vei face și o impresie bună. De ce să nu investești în ceva frumos și ieftin cum ar fi o plantă?

Planta va înfrumuseța interiorul fiecărei case și va crea un spațiu verde plăcut. Iată trei idei de plante pe care le poți oferi de Crăciun.

Pachira aquatica este o plantă decorativă, perfectă pentru împodobirea oricărei locuințe. Planta  este ușor de cultivat. În plus, curăță aerul. Planta nu iubește soarele și are nevoie de sol umed vara. În timpul iernii, trebuie udată doar atunci când solul este uscat. De asemenea, se crede că pachira atrage fericirea și abundența în casă. Denumită „arborele de bani” în Asia, această plantă nu poate aduce decât fericirea celor pe care îi iubești.

Află care sunt cele trei zodii ce pot avea un final de an tumultos

Amaryllis este una dintre plantele oferite de Crăciun. Originară din Africa de Sud, această plantă poate fi piesa centrală a unei case și se distinge prin florile frumoase. Avantajul de a avea un amaryllis acasă este că această plantă înflorește toamna și iarna. Tocmai din acest motiv se dovedește a fi un cadou minunat de Crăciun. Este important să cunoașteți  condițiile de întreținere de care are nevoie amaryllis. Această plantă nu tolerează frigul și are nevoie de o cantitate semnificativă de lumină pentru a înflori. Trebuie să beneficieze de un sol bine drenat și  bogat în îngrășăminte  pentru a crește bine.  

Îngrășământ natural, preparat acasă: plantele vor crește rapid și nu veți cheltui niciun leu

Helleborus niger, numit în mod obișnuit trandafir de Crăciun sau elebor negru este o altă plantă, care poate fi oferită celor dragi. Planta înflorește iarna, ceea ce o face un cadou atipic și practic de Crăciun. Această plantă se distinge prin flori cu culori strălucitoare. Are nevoie de lumină, mai ales, în timpul înfloririi, și de udare regulată fără apă stagnantă. În loc să cumperi un cadou clasic de Crăciun, de ce să nu faci un cadou verde, care va da viața unei camere?

 

De Crăciun, românii călătoresc mai puţin dar dăruiesc mai mult. 76% susţin că au bani pentru cadouri

 

Peste o treime dintre români (36%) afirmă că nu vor călători de Crăciun, în timp ce 76% susţin că se vor încadra în bugetul estimat pentru achiziţionarea tuturor cadourilor, arată un studiu publicat, luni, de Revolut.

La nivel european, 6 din 10 persoane declară că îl vor aştepta pe Moş Crăciun acasă şi că vor petrece alături de familie, în loc să călătorească pentru a-şi vizita rudele, prietenii sau pentru a descoperi locuri noi, informează Agerpres.

În cazul românilor, 36% dintre respondenţi susţin că nu vor călători de Crăciun, în timp ce 64% manifestă o mai mare mobilitate. În acest context, românii sunt europenii în rândul cărora s-au întâlnit cele mai multe răspunsuri în favoarea călătoriilor, spre deosebire de lituanieni, de exemplu, care au cel mai mic procent la răspunsurile favorabile mobilităţii de Crăciun (31%).

Potrivit sursei citate, în Europa preferinţa pentru călătorii este mai mult o chestiune legată de vârstă, iar respondenţii din România, Italia şi Franţa au confirmat, într-o proporţie mai mare decât cei din Regatul Unit, Polonia, Germania sau Lituania că intenţionează sau îşi doresc să călătorească de Crăciun.

La capitolul bugetului alocat, în decembrie 2021, suma medie a cheltuielilor cu serviciile turistice realizate de un client român a fost de 193 de euro/utilizator, cel mai mare buget individual, în condiţiile în care cea mai mare parte a statelor aplicau restricţii de călătorie din cauza pandemiei de COVID-19. Alte două categorii de buget care au înregistrat sume medii/client importante, în decembrie 2021, au fost divertismentul (186 de euro/client) şi cheltuielile generale (156 de euro/client).

În ceea ce priveşte bugetele planificate pentru Crăciun, cei mai mulţi europeni se tem că majorările de preţuri îi vor împiedica să se bucure cum îşi doresc de sărbătorile de iarnă. Astfel, şase europeni din zece declară că vor face tot ce se poate să rămână în limitele bugetului anticipat pentru acest sezon, în timp ce un sfert dintre respondenţi recunosc că au făcut economii din timp pentru a avea bani de cadouri.

În România, majoritatea respondenţilor consideră că se vor încadra în bugetul estimat cu toate cadourile (76%), în timp ce doar 20% au pus bani deoparte special pentru acest moment al anului. În acelaşi context, românii iau în calcul mai mult voucherele (7%) decât cadourile realizate chiar de către ei (6%). Pe regiuni, locuitorii din sud-estul ţării par a fi cei mai prevăzători (25% au economisit pentru sezonul cadourilor), alături de cei din Generaţia Z (18-24 de ani, cu o pondere de 28%). Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel