Ai prea multe mere? Prepară niște gogoși pufoase și delicioase
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 14 sep 2022, 19:22
WhatsApp
Ai prea multe mere. Prepară niște gogoși pufoase și delicioase. Sursa - pixabay.com
Ai prea multe mere. Prepară niște gogoși pufoase și delicioase. Sursa - pixabay.com
Vă împărtășim o rețetă de gogoși cu mere și iaurt. Le puteți prepara dacă aveți prea multe mere și nu știți ce să faceți cu ele.  

Mărul din interior se vor transforma într-o cremă delicată. Aveți nevoie de puțin timp și costuri minime, pentru a prepara aceste gogoși delicioase. În plus, toată lumea va fi mulțumită.

 

Veți avea nevoie de:


iaurt de băut - 200 ml,
smântână - 2 linguri,
ouă - 2 bucăți, 
zahăr - 2 linguri,
sare - 1/3 linguriță,
praf de copt - 1 linguriță,
făină - 160 grame,
mere - 2-3 bucăți.

 


Rețeta pas cu pas


Turnați iaurtul într-un bol, adăugați smântâna și amestecați bine. Adăugați apoi ouăle, zahărul și sarea.

Se amestecă făina cu praful de copt și se adaugă în porții mici la aluatul pregătit, după care se amestecă.

Atenție: aluatul trebuie să fie gros. 

Salată delicioasă, preparată dintr-un minim de ingrediente. Este mai gustoasă ca cea din restaurante

Curățați merele, scoateți miezul și tăiați-le în cuburi. Adăugați, apoi, cuburile de mere în aluat și amestecați bine.

În această etapă, s-ar putea să mai aveți nevoie de puțină făină, totul depinde de suculența merelor. 

Se toarnă ulei într-o cratiță și se încălzește bine. Luați aluatul cu o linguriță și puneți-l în uleiul încins. Prăjiți gogoșile la foc mediu pentru ca să fie bine coapte și în interior. 

Halva de casă, din trei ingrediente. Este atât de delicioasă încât o vei face mereu

Scoateți gogoșile pe un prosop de hârtie, care va absorbi excesul de ulei. Gogoșile sunt gata și le puteți serviți pe masă. Se prepară rapid, sunt delicioase și toată lumea este  mulțumită. Poftă bună!

 

BONUS. Cartofi copți, după o rețetă secretă. Nu îi vei mai găti niciodată altfel

 

Cartofii preparați după această rețetă vor fi pur și simplu incredibili: un piure fraged de cartofi sub o crustă crocantă.

Doar gospodinele cu experiență știu această metodă de preparare a cartofilor. Merită să încercați să-i pregătiți așa și dvs. Asigurați-vă să adăugați sare și puțin ulei. Puteți adăuga piper negru, usturoi, verdeață sau condimentele preferate.

 

Modul de preparare


Curățați cartofii, tăiați fiecare tubercul în 4 părți. Tuberculii mici pot fi lăsați întregi. Turnați apă în oală, adăugați sare și aduceți apa la fierbere. Adăugați cartofii pregătiți în apă clocotită. Imediat ce cartofii fierb, se scot din apă.

Pentru o mâncare de cinci stele ai nevoie de cel mai ieftin hering și un măr. Iată rețeta

Lăsați cartofii să se răcească, apoi transferați-i într-un recipient, acoperiți-i cu folie alimentară sau cu un capac și dați-i la congelator pentru 2 ore, poate chiar peste noapte.

Acesta este secretul moliciunii și frăgezimii cartofilor: datorită înghețului, umezeala rămâne în interiorul cartofilor și nu se pierde în timpul coacerii, iar crusta care se formează, la rândul ei, previne pierderea de umiditate.

Se toarnă apoi ulei pe o tavă de copt, se transferă cartofii congelați, se distribuie uniform, având grijă ca toți cartofii să fie acoperiți cu ulei. Coaceți cartofii la 220 de grade timp de 40-50 de minute până se rumenesc. Poftă bună!

 

 

BONUS. Tort cu banane: delicios, proaspăt și fără făină

 

 

Cei care nu au timp să petreacă prea mult timp în bucătărie ar putea crea un desert delicios: tort cremos cu banane.

Tortul cu banane este perfect dacă nu ai mult timp de petrecut în bucătărie. În plus, rețeta este ușoară și se prepară rapid.

Acest tort cu banane are o textura super cremoasă și, în doar 3 minute, poți face un desert delicios.   

Ingredientele de care ai nevoie:

2 banane foarte coapte,

300 ml lapte,

170 de grame de zahăr,

2 pahare de iaurt simplu,

400 grame crema de brânză,

6 ouă.

 

Rețeta pas cu pas

 

Pune ouăle și zahărul într-un castron și bate-le cu un tel electric. În timp ce mixezi, adaugă laptele. Urmează crema de brânză și iaurtul. Continuă să amesteci bine toate ingredientele.  

În acest moment, adaugă bananele, tăiate în prealabil în bucăți, și amestecă din nou compoziția. Aluatul trebuie să fie lichida.

Ciuperci umplute cu brânză, coapte în cuptor: gustos, simplu și rapid

O formă de 24 x 24 de centimetri se acoperă cu o foaie de copt. Toarnă aluatul și pune forma într-un cuptor, încălzit în prealabil. Gătește desertul cu banane timp de 60 de minute la o temperatură de 180 de grade. Când este gata, lasă tortul să se răcească și decorează-l cu zahar pudră. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?