Ai părul gras și uleios? Cât de des te poți spăla pe cap / video
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Din ce în ce mai multe femei se confruntă cu un păr care se îngrașă repede după spălare. Specialistul Ioana Marinescu are câteva recomandări importante.

„Pentru o îngrijire corespunzătoare a părului, avem nevoie de determinare, ca și pentru pielea feței. Dacă ne cade părul, de exemplu, o să încercăm zece produse, nu va funcționa niciunul... Folosim produsul trei zile, cinci zile, și ni se pare că nu s-a estompat căderea părului, care nu se va estompa atât de repede, realist vorbind. Cred că este important să dăm timpului un pic de timp, pentru ca produsul să acționeze și să-și facă treaba. Cred în constanța îngrijirii părului”, a spus Ioana Marinescu.

„Masajul scalpului este minunat. Stimulează creșterea firului de păr”, a mai spus specialistul Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, specialist în formularea și evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie.

Când e ok să te speli o dată la două zile

„Dacă folosești pentru curățarea părului un produs blând, nu unul agresiv, care să stimuleze tare secreția de sebum, și dacă confortul nostru este să ne spălăm mai des, atunci e ok să ne spălăm mai des. Este de preferat să te speli o dată la două zile, în locul unui păr foarte gras și uleios”, a zis Ioana Marinescu.

Cum avem grijă de părul nostru în sezonul rece, dar și cum putem salva părul deteriorat, aflați în emisiunea de mai jos, care a fost transmisă simultan pe canalele de YouTube și paginile de Facebook Spectacola, DC News, DC Medical, dar și pe DC News TV.

Citește și...

Ingredient nou care ajută enorm la regenerarea părului. Efect de „implant”

Specialistul Ioana Marinescu a vorbit despre un ingredient nou, „modern”, care ajută la regenerarea părului, având un efect de „implant”.

„Dacă în tinerețe, adolescență, am avut un păr destul de binecuvântat, cu trecerea timpului, am încercat - și multe facem această greșeală - tot felul de culori, permanent, modele ciudate care mi-au distrus părul. Pentru că mereu am căutat ceva care să-l echilibreze și să-i dea strălucire, luminozitate, un pic de volum, densitate, am încercat tot felul de ingrediente. Unele au funcționat foarte bine, altele nu atât de bine precum mă așteptam. Evident, diferă de la persoană la persoană. Sunt persoane mai receptive la anumite active și mai puțin receptive la altele. Din experiența mea, dar și de la laborator, părul are nevoi extrem de mari de curățare blândă, dar constantă. Spălatul pe cap trebuie să fie o bucurie pentru păr, iar ingredientele folosite să fie blânde”, a spus Ioana Marinescu.

„Un balsam, un mic tratament pentru păr sunt foarte importante”, a subliniat specialistul. „Încerc să fiu la curent cu toate noutățile din partea de știință a ingredientelor care apar. Chiar este un ingredient fabulos în ceea ce privește regenerarea volumului și diminuarea căderii firului de păr, un ingredient foarte modern în momentul acesta și foarte bine aspectat, în sensul în care studiile de specialitate sunt extrem de intense. Se pare că produsele care îl conțin au calitatea de a regenera firul de păr ca după un implant. Este, într-adevăr, un produs extrem de intens pentru regenerarea părului. Ultima noastră gamă conține acest ingredient, atât în șampon, cât și în masca și sprayul pentru scalp”, a spus Ioana Marinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel