Ai nevoie de răsaduri? Poți comanda de la USAMV Cluj
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels
USAMV Cluj, prin Stațiunea de Cercetare Horticolă – USAMV Cluj-Napoca (SCH), anunță lansarea în premieră a unui program de comenzi en-gros pentru răsaduri de legume.

”Răsadurile vor fi produse din semințe profesionale de către specialiștii noștri în serele stațiunii.

Astfel, pasionații de legumicultură pot deja să facă comenzi de răsaduri din mai multe specii de legume: ardei, vinete, castraveți, dovlecei, varză, conopidă, gulie, broccoli, precum și plante medicinale, aromatice și decorative.

„Ne bucurăm să vă anunțăm că veți avea ocazia să achiziționați și răsaduri din soiuri de tomate, inclusiv din cele create la SCH de-a lungul anilor, mai precis din soiurile Naty, Perla Clujului, Cluj 80, Cluj 17.

Comanda minimă este de 500 fire, iar răsadurile comandate ar urma să fie disponibile pentru ridicare la începutul lunii aprilie„, au transmis reprezentanţii USAMV.

Detalii și comenzi: 0756966132 sau 0755420501, dar și la sediul SCH (str. Horticultorilor nr. 5).

De asemenea, şi sera legumicolă din campus va scoate pe piață răsaduri de legume, însă acestea vor fi destinate direct plantării în aer liber”, transmite USAMV Cluj prin intermediul cluju.ro

Ce s-ar întâmpla dacă toți oamenii ar deveni vegani

Ce ar fi dacă toți oamenii de pe planetă ar deveni vegani? Este o întrebare care ar pune în mișcare imaginația multor adepți ai acestui stil de viață, însă, de această dată, întrebarea a venit din partea oamenilor de știință, care vor să măsoare impactul alimentației noastre asupra planetei. 

În medie, un om consumă aproximativ 40 de kilograme de carne pe an, iar în țările dezvoltate, această medie se dublează. Experții în climatologie consideră că ar trebui să reducem drastic consumul de carne, pentru a ajuta în eforturile de reducere a încălzirii globale, transmite BBC. 

Agricultura animalieră, un producător important de emisii de seră

Aproximativ 15% din gazele de seră emise de oameni provin din urma producției animaliere. Dacă am deveni vegani cu toții, aceste emisii ar scădea drastic. Consumul de carne ocupă prea mult loc, 80% din terenul fermelor din lume fiind dedicat producției de carne și lactate. Ca să cuantificăm această suprafață, am putea spune că terenul agricol este de dimensiunea SUA, China, Europa și Australia la un loc.

În alimentația omului modern, carnea și lactatele ocupă un procent de 18% din caloriile consumate, iar aceeași cantitate este responsabilă de 60% dintre emisiile de gaze de seră provenite din agricultură. Un raport al Națiunilor Unite sugerează că toți oamenii ar trebui să reducă din cantitatea de carne consumată, dar și din deșeurile produse. Raportul a mai evidențiat faptul că între 8% și 10% din deșeurile create de oameni constau în mâncare și ambalaje. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel