Ai nevoie de jumătate de morcov pentru a rezolva o problemă din bucătărie: un truc aparent banal, dar eficient
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Ai nevoie de jumătate de morcov pentru a rezolva o problemă din bucătărie -  un truc aparent banal, dar eficient. Sursa - Pexels
Ai nevoie de jumătate de morcov pentru a rezolva o problemă din bucătărie - un truc aparent banal, dar eficient. Sursa - Pexels
Un morcov, tăiat, oblic, în jumătate va fi suficient pentru a rezolva o problemă în bucătărie. Vorbim despre un truc extraordinar, despre care nu ai știut până acum.  

Uneori gospodinele apelează, în bucătărie, la diferite trucuri, aparent simple și banale, care le  ușurează cu adevărat munca.

Chiar și în pentru cele mai simple rețete trebuie să cunoașteți întotdeauna toți pașii potriviți și mai presus de toate să cunoașteți toate secretele și trucurile.

Ceapă roșie murată: o rețetă foarte rapidă, dar savuroasă. Toată lumea îți va cere rețeta

Dar știți că un simplu morcov poate fi un aliat fundamental în unele situații? Aceste legume simple și ieftine nu ar trebui să lipsească niciodată din frigider, pentru că ne pot fi de folos nu doar în rețete.

În primul rând, morcovii sunt foarte ușori și deloc calorici, perfecți și pentru cei care vor să țină o dietă. Pot fi consumați și cruzi, fiind excelenți când nu avem timp să stăm în bucătărie. Îi putem pune în salate sau servi ca și garnitură.

Omletă delicioasă cu turmeric: secretul unui preparat fraged și pufos

Dar asta nu este tot: putem folosi morcovii pentru a pregăti o prăjitură moale și gustoasă sau pentru a da aroma altor bucate delicioase. Pe scurt, vorbim despre un ingredient cu adevărat indispensabil în rețete.

Dar morcovii pot fi folosiți și pentru a rezolva o problemă enervantă în bucătărie. Ești curios să afli despre ce vorbim? Tot ce ai nevoie este o jumătate de morcov tăiat, oblic, pe diagonală pentru a rezolva această problemă din bucătărie.

Ei bine, pe lângă faptul că sunt folosiți ca aliment, morcovul ne poate ajuta să curățăm peștele de solzi. De obicei, curățăm peștele de solzi cu un cuțit. Dacă, în schimb, ai un morcov, vei rezolva mai repede această problemă enervantă!

Nu arunca pastele rămase de ieri: ai nevoie de câteva ouă și budinca e gata

Tot ce trebuie să faci este să tăiați morcovul în jumătate, oblic, pentru a obține o jumătate de morcov ascuțit. Folosește acel vârf pentru a elimina toți solzii în câteva secunde, fără prea mult efort. Acesta este un truc foarte simplu, practic banal, dar care ne permite să obținem un rezultat optim, rezolvând o problemă cu adevărat enervantă.  

BONUS. Plăcinta cu cartofi și bacon, coaptă în tigaie: o rețetă originală și ușoară

 

Plăcinta cu cartofi la tigaie poate fi servită la masa de prânz sau la cină. Pregătirea ei este destul de simplă și rapidă. 

Vă împărtășim o rețetă originală a plăcintei cu cartofi la tigaie. 

Ingrediente pentru 4 porții:

ulei de măsline - 40 ml,

ceapă - 1 bucată

usturoi - un cățel,

cartofi tineri - 300 grame,

bacon - 3 felii,

ouă - 5 bucăți,

brânză cheddar - 80 grame.

sare și piper după gust,

amestec de ierburi după gust.

Cum să pregătești plăcintă cu cartofi în tigaie 

Tăiați ceapa, usturoiul, cartofii și baconul în felii. Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie. Adăugați usturoiul, ceapa și cartofii și prăjiți-i timp de 7 minute, amestecând continuu. Adăugați baconul și gătiți încă două minute.

Cum să dezgheți carnea în 20 de minute: un truc uimitor, dezvăluit de bucătari

Radeți brânza cheddar printr-o răzătoare grosieră. Bateți ouăle, adăugați brânza, sarea, piperul, ierburile și amestecați bine.

Peste cartofi și bacon se toarnă amestecul de ouă. Puneți un capac și gătiți câte 7 minute pe fiecare parte. Când întoarceți plăcinta, asigurați-vă că este suficient ulei în tigaie.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel