Ai gustat vreodată spaghete cu lămâie? Iată o rețeta ușoară și super delicioasă
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Ai gustat vreodată spaghete cu lămâie. Iată o rețeta ușoară și super delicioasă. Sursa foto: freepik.com
Ai gustat vreodată spaghete cu lămâie. Iată o rețeta ușoară și super delicioasă. Sursa foto: freepik.com
Vrei o mâncare gustoasă, proaspătă și ușoară pentru cină? Nu există nimic mai bun decât niște spaghete cu lămâie. 

Descoperă rapid cum să faci această rețetă italiană! Pastele se prepară foarte ușor și oferă posibilități nesfârșite în ceea ce privește textura, gustul, formele și culorile. În plus, pastele pot fi consumate cu ce sos dorești, chiar și și cu coajă de lămâie. 

Sarea iodată poate transforma pastele în otravă. Cum să eviți această greșeală?

Cauți o rețetă delicioasă și rapidă? Încearcă un sos de parmezan cu lămâie. Spre deosebire de pastele carbonara sau bolognese, această rețetă puțin cunoscută te va cuceri. Și nu trebuie să-ți faci griji, deoarece gustul acru al lămâii poate fi redus de celelalte ingrediente. Vei obține astfel arome picante și parfumate.

Gospodinele cu experiență adaugă un ingredient secret în carnea tocată pentru chiftele

Ești gata să faci rețeta de paste cu lămâie? Pentru a aduce o mâncare delicioasă pe masă vei avea nevoie de câteva ingrediente simple și accesibile.

Ai nevoie de:

400 grame de spaghete sau paste lungi la alegere,

3 lămâi,

240 ml de smântână,

8 linguri de ulei de măsline,

câteva frunze de pătrunjel,

sare și piper.

 

Modul de preparare

 

Într-o cratiță mare, fierbe apa. Apoi adaugă sare. Pune în apă spaghetele, respectând timpul de gătire, indicat pe ambalaj. Amestecă ca pastele ca să nu se lipească. Pentru a evita gătirea excesivă a pastelor, optează pentru gătitul al dente.

O cina fabuloasă din produse obișnuite: nu te vei plictisi curând de această mâncare

În timp ce pastele se gătesc, pregătește sosul de lămâie. Pune coaja de lămâie, dată printr-o răzătoare într-o tigaie. Se storc două lămâi și zeama lor se adaugă în tigaie.

Se adaugă, apoi, uleiul de măsline, amestecă și gătește la foc mediu. Odată ce amestecul devine spumos, adaugă smântâna și lasă sosul să fiarbă la foc mic. Tot ce trebuie să faci este să-l condimentezi cu sare și piper după gust.

Supă de linte cu legume și fără carne. Simplă, rapidă și foarte gustoasă

Apoi scoate pastele din apă și adaugă-le în tigaia cu sos. Se amestecă totul. Pastele se decorează cu coaja rasă de la cea de-a treia lămâie. Servește pastele cu pătrunjel tocat și parmezan ras. Mâncarea este o adevărată încântare! Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel