''Ai grijă în ce ape te scalzi'', campanie de conştientizare lansată de ISU Neamţ. 48 oameni s-au înecat în ultimii 3 ani
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ a lansat campania "Ai grijă în ce ape te scalzi", pentru a preveni scăldatul în locuri neamenajate în acest scop.

Inspectorul şef al ISU Neamţ, colonelul Mihai Ciprian Mitrea, a declarat că ideea acestei campanii a venit ca urmare a creşterii numărului de victime soldate în rândul copiilor din cauza scăldatului în astfel de locuri, informează Agerpres.

"Vremea caldă din sezonul estival îi îndeamnă pe oameni la scăldat, însă, pentru evitarea unor adevărate drame, este foarte important ca scăldatul să se facă doar în locuri special amenajate pentru înot! Condiţiile de înot pot fi imprevizibile în râuri, iazuri, lacuri sau în mare. În cele multe situaţii, curentul puternic, adâncimea apei şi teribilismul stau la baza unui scenariu dramatic! Chiar şi persoanele care înoată bine pot obosi, pot avea crampe musculare sau pot fi prinse într-un curent de apă", a declarat inspectorul şef al ISU Neamţ, colonelul Mihai Ciprian Mitrea.

În perioada 2020 - 2023, în judeţul Neamţ au murit 48 oameni înecaţi, între care 7 copii.

Ultima tragedie s-a produs pe data de 4 iunie, atunci când o fată în vârstă de 13 ani a decedat după ce s-a înecat în râul Siret, pe raza localităţii Doljeşti.

S-a înecat în Mureş

În urmă cu doar două zile, trupul unui bărbat înecat în râul Mureş a fost scos din apă de pompierii din Târgu Mureş, marţi dimineaţa, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU). Potrivit sursei citate, pompierii militari au fost solicitaţi să intervină în municipiul Târgu Mureş pentru extragerea unei persoane înecate în râul Mureş, în zona străzii Barajului, echipajele ajunse la faţa locului constatând că este vorba de un bărbat de aproximativ 40 ani.

"La faţa locului s-a deplasat de urgenţă o autospecială de stingere, o autospecială de muncă operativă şi barca pneumatică. Ajunse la faţa locului, echipajele au constatat faptul că este vorba despre un bărbat în vârstă de circa 40 de ani. La faţa locului a intervenit şi un echipaj medical din partea Serviciului de Ambulanţă Judeţean Mureş, care a constatat decesul, bărbatul prezentând leziuni incompatibile cu viaţa", a precizat sursa citată.

Împrejurările producerii evenimentului vor fi stabilite de către organele abilitate în acest sens, a mai arătat ISU Mureş. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel