România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
 Vezi si: Ultimele stiri
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 05 aug, 13:14
Ai aer condiţionat în maşină? Lucrurile pe care nu ţi le explică nimeni. Greşeşti ENORM
Şoferii fac mai multe greşeli în folosirea aerului condiţionat din maşini. Din aceste motive, instalaţiile nu rezistă pe perioadă îndelungată, dar creşte şi consumul de combustibil. 

Iată un top al celor mai importante cinci greşeli pe care le poţi face cu aerul condiţionat. 

1. Să pornești mașina fără să aerisești

Te urci în mașină, pornești aerul condiționat și pleci imediat? Greșit. Instalația de aer condiționat va lucra mult mai eficient dacă aerisești mașina prin deschiderea portierelor sau a geamurilor timp de câteva minute. În acest fel aerul încins va fi eliminat din habitaclu, iar răcirea mașinii se va face mai rapid, scrie promotor.ro. 

2. Să lași aerul fierbinte să intre în interior

Pentru a răci cât mai rapid interiorul mașinii, este recomandat ca imediat după aerisirea mașinii să pornești funcția de recirculare a instalației de aer condiționat. În felul acesta, aerul din interior se va răci mult mai repede decât atunci când instalația trage aer încins de afară. Dezactivează funcția de recirculare după ce interiorul s-a răcit suficient, pentru a permite aerului proaspăt să intre în mașină.

3. Să reglezi o temperatură prea scăzută

O temperatură prea scăzută poate afecta sănătatea, dar poate îngreuna sarcina instalației de aer condiționat. În cazul sistemelor de tip climatronic reglarea unei temperaturi prea scăzute va duce la suflarea cu putere a aerului, cu tot disconfortul generat. În general, se recomandă ca temperatura reglată să nu fie cu mai mult de 6-7 grade Celsius mai joasă decât temperatura exterioară.

4. Să ignori mirosurile neplăcute

La pornirea instalației de aer condiționat este posibil să apară un miros neplăcut. Acesta dispare după câteva minute, motiv pentru care cei mai mulți șoferi îl ignoră. Totuși, mirosul este semn că instalația de aer condiționat trebuie igienizată cât mai curând. Operația este una simplă și ieftină, pe care o poți face chiar tu acasă, folosind un sprey pentru igienizare din comerț.

5. Să oprești aerul condiționat ca să economisești combustibilul

Aerul condiționat ridică ușor consumul, dar cifra este nesemnificativă. Pe termen lung, consecințele opririi aerului condiționat pot fi mult mai costisitoare decât avantajele economiei de combustibil. Asta deoarece componentele instalației sunt lubrifiate corespunzător doar în timpul funcționării. În plus, instalația de aer condiționat este un element cu rol în siguranța rutieră – temperaturile ridicate din mașină pot afecta comportamentul la volan la fel ca alcoolul.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro