„Agricultura românească în contextul globalizării“, la Academia Română
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Dezbaterile au făcut  o analiză a situației actuale din fiecare ramură a agriculturii  Foto: Crișan Andreescu
Dezbaterile au făcut  o analiză a situației actuale din fiecare ramură a agriculturii Foto: Crișan Andreescu
Academia Română, în parteneriat cu Academia de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti“, au organizat vineri, 4 iunie 2021, dezbaterea cu tema „Agricultura românească în contextul globalizării“. Manifestarea a avut  loc în Aula Academiei Române.

Sesiunea a fost  moderată de academicianul Cristian Hera, președintele Secției de Științe Agricole și Silvice a Academiei Române, și de prof. dr. Valeriu Tabără, președintele Academiei de
Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti“.

La dezbateri au luat parte membri ai Academiei Române, rectorii universităților de profil din București, Iași, Cluj-Napoca, Brașov și Craiova, specialiști și reprezentanți ai unităților de cercetare și peste 30 de fermieri din întreaga țară.

Dezbaterile au făcut  o analiză a situației actuale din fiecare ramură a agriculturii. Referatele prezentate de specialiști au vizat  cultura mare, zootehnia, horticultura, dar și
digitizarea agriculturii, cercetarea științifică și dezvoltarea rurală. Manifestarea a pus accent pe programele de cercetare științifică din agricultură, ca etalon al dezvoltării durabile, pe concretizarea principiilor de securitate alimentară, pe inițiativele fermierilor, pe dezvoltarea rurală și agricultura inteligentă, pe programele de finanțare destinate sectorului agricol.

Rezultatul discuțiilor  va face obiectul unui Raport final  Foto: Crișan Andreescu

Pornind de la aceste considerente au avut  loc discuții cu fermierii, cei mai buni cunoscători ai realităților agricole, urmărind evidențierea problemelor actuale și identificarea celor mai eficiente măsuri pentru sprijinirea și dezvoltarea agriculturii românești.

În acest sens, au fost invitați reprezentanți ai organizațiilor profesionale din agricultură precum Federația Națională Pro Agro, Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România, Asociația Producătorilor de Porumb din România, Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal, Asociația Agricultorilor Maghiari din România.

Rezultatul discuțiilor dintre fermieri, specialiști și factorii decidenți, reuniți sub cupola Academiei Române, va face obiectul unui Raport final, ce va fi înaintat către Guvern, Parlament și alte instituții ale statului, în care vor fi sintetizate probleme, soluții și oportunități de modernizare și eficientizare.
Participarea la dezbatere este liberă în limita a 90 de locuri, cu respectarea tuturor măsurilor sanitare în vigoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel