Agricultura, în PERICOL din cauza iernilor blânde. Dăunători AGRESIVI și nevoia de INSECTICIDE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Agricultura este în pericol din cauza creșterii numărului de dăunători agresivi, favorizați de iernile extrem de blânde. Agricultorii sunt nevoiți să folosească insecticide.

După două ieri în care gerul a lipsit, agricultorii din Mehedinți spun că dăunătorii care le distrug culturile de roșii s-au înmulțit. În ultimii ani, în zonele legumicole, și-a făcut apariția un dăunător agresiv.

"De cel puțin doi ani a apărut la noi Tuta (n.r. Molia tomatelor). Roșiile le înțeapă și cad, frunzele le mănâncă. Din cauza căldurii, Tuta nu moare", susține o doamnă pentru România TV. 

Insecta care afectează pomii

În livezi, păduchele lemnos face ravagii. Insecta afectează scoarța pomilor, iar dacă iarna ar fi fost geroasă, nu s-ar fi înmulțit atât de mult. Ca să combată insectele ce le compromit munca, agricultorii sunt nevoiți să folosească insecticide.

"Dacă era frig, gerul îi omora. Acum nu avem ce să-i facem, doar să-i dăm cu substanță", "Plantele se îmbolnăvesc pentru că le mănâncă goangele", spun oamenii. 

Și cerealele sunt în pericol

Căldura iernii a îmbolnăvit deja și plantațiile de cereale. "Deja s-a instalat boala. Suferă din cauza secetei și dacă în următoarele două săptămâni nu vom avea precipitații, vom avea mari pierderi la culturile de toamnă", spun agricultorii.

Ce le recomandă specialiștii

Specialiștii în protecția plantelor spun că dăunătorii sunt favorizați de iernile blânde și le recomandă agricultorilor să ia măsuri preventive cum ar fi: arderea buruienilor pe care se dezvoltă dăunătorii și începerea tratamentelor la timp. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel