Data publicării:

Agricultorii vor putea lua împrumuturi de la bancă fără dobânzi şi comisioane

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Economie
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Karolina Grabowska)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Karolina Grabowska)

Agricultorii vor putea solicita împrumuturi bancare fără a plăti dobânzi şi alte comisioane.

În câteva zile va fi emis actul normativ prin care agricultorii pot solicita împrumuturi bancare fără a plăti dobânzi şi alte comisioane, a dat azi asigurări ministrul agriculturii, Petre Daea. El a fost prezent la Târgul Producătorilor "Toamna buzoiană", scrie Rador.

"Săptămâna viitoare voi prezenta public un act normativ extrem de important - Ordonanţa 99, care înseamnă un credit pentru toate categoriile de fermieri, atât producătorii de cereale şi producătorii de producţie primară, cât şi procesatorii, care au cale liberă spre bănci, fără a plăti comisionul de risc sau comisionul de administrare şi nici dobânzile la creditul respectiv.

Iată, iau un credit practic fără costuri. Acest lucru este extrem de important pentru a putea realiza în România fiecare dintre fermieri ceea ce îşi propune, înţelegând aici şi planul de cultură, activitatea concretă în /câmpuri/ şi în zootehnie. Sunt măsuri care mizează pe toţi producătorii, toţi fermierii, ştiindu-se necazurile prin care au trecut în perioada aceasta de secetă pedologică", a spus Petre Daea.

Citește și:

Sfaturi utile de care să ții cont atunci când vrei să pui pe picioare o afacere în agricultură

Atunci când vrei să mizezi pe forțele proprii și să pui pe picioare o afacere în domeniul agriculturii, pe lângă efortul aferent și munca asiduă, trebuie să știi cu exactitate ce vrei să obții de la un astfel de business.

Deci, înainte să îți investești banii într-o fermă, de exemplu, informează-te cu atenție cu privire la tot ce ține de horticultură și agricultură. Drept urmare, iată unele dintre cele mai importante aspecte de care să ții cont.

Vezi de câți bani ai nevoie

Inițial, trebuie să te asiguri că ai suficienți bani ca să pui pe picioare afacerea, fiindcă nu vrei să te trezești că nu ai resursele financiare necesare, iar din această cauză să nu mai poți să îți pui planul în aplicare sau să faci lucrurile „pe genunchi”. Deci, vezi care este suma minimă pe care trebuie să o investești, astfel încât să ai la dispoziție toate cele necesare.

Realizează-ți un plan de afaceri, mai ales pe partea de logistică. De exemplu, ține cont de suprafața de care ai nevoie; poate ai deja un teren ori vrei să cumperi unul sau să îl închiriezi. De asemenea, nu uita de utilajele agricole, de îngrășământ, de spațiile de depozitare, furnizori, tipul de sol și întreținerea acestuia și de promovarea produselor pe care dorești să le comercializezi.

Achiziționează echipamente și utilaje corespunzătoare

Ca să ai parte de o recoltă de calitate, este indicat să folosești echipamente și utilaje corespunzătoare, cu ajutorul cărora să prelucrezi solul și să te asiguri că plantele vor avea cele mai bune condiții pentru a se dezvolta. Așadar, dacă vrei să ai parte de o producție bogată de legume și fructe, iar acestea să ajungă rapid la maturitate, mai ales în sezonul rece, apelează cu încredere la un solar gradina. Pe de altă parte, pentru prelucrarea pământului, o să îți prindă bine un tractor, o motosapă, un motocultor și un sistem de irigații, plus o pompă submersibilă. Acum depinde și de ce planuri de afaceri ai și care este suprafața pe care o ai la dispoziție, dar și de cantitatea pe care vrei să o recoltezi. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel