Data publicării:

Agenţia mondială antidoping nu face apel în cazul atletului american Christian Coleman

Autor: Sebastian Florea | Categorie: Sport
WhatsApp

Agenţia mondială antidoping (AMA/WADA) anunţat miercuri că nu va face apel în cazul sprinterului american Christian Coleman, care risca o suspendare de doi ani din cauza ratării a trei controale inopinate, relatează AFP.

Agenţia antidoping americană (USADA) l-a exonerat de acuzaţii pe atletul american, după ce în primă fază a susţinut că noul star al sprintului mondial a încălcat regulile de localizare pe 6 iunie 2018, 16 ianuarie 2019 şi 26 aprilie 2019, ratând controalele inopinate din acele date. USADA a constatat apoi faptul că primul control impus lui Coleman data din 1 aprilie 2018 şi nu din 6 iunie 2018. În consecinţă, atletul american nu putea fi acuzat de ratarea a trei controale în 12 luni şi a fost absolvit de vină.

AMA/WADA, care a primit o notificare de la USADA, a precizat într-un comunicat că nu va face apel în acest caz, dar Unitatea de integritate a atletismului (AIU) din cadrul IAAF poate însă ataca decizia forului antidoping american.

Coleman, 23 ani, va putea concura la Doha (27 septembrie - 6 octombrie) din postura de mare favorit în proba de 100 m a Mondialelor.

Americanul este vicecampion mondial şi deţine cea mai bună performanţă mondială din 2019, cu 9sec81/100.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel