Agent Skripal. Rusia convoacă o reniune a consiliului de securitate ONU
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Rusia face prima mișcare internațională după valul de expulzări diplomatice și răspunsurile date cu aceeași măsură. 

Rusia a cerut convocarea pentru joi a unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU pentru a discuta acuzaţiile britanice conform cărora Moscova a folosit un agent neurotoxic pentru a ataca un fost spion rus în Marea Britanie luna trecută, a anunţat miercuri ambasadorul rus la Naţiunile Unite, Vasili Nebenzia, informează Reuters. 
     
Nebenzia a declarat că reuniunea va fi convocată pe baza unei scrisori din 13 martie trimisă Consiliului de Securitate de prim-ministrul britanic Theresa May, în care ea spune că Moscova este "foarte probabil" responsabilă pentru atac. 
     
Cei 15 membri ai Consiliului s-au reunit prima dată pe 14 martie, la cererea Marii Britanii, pentru a discuta despre atacul comis în oraşul britanic Salisbury, relatează Agerpres.

Scurt istoric 

La câteva zile de la otrăvirea lui Serghei Skripal şi a fiicei acestuia Iulia, la 4 martie, la Salisbury, sud-vestul Angliei, premierul britanic Theresa May a acuzat Moscova, apreciind că este vorba 'de singura explicaţie plauzibilă'. 

Moscova la rândul său a dezminţit aceste acuzaţii, care au condus la cea mai gravă criză diplomatică Est-Vest de la încheierea Războiului Rece şi la expulzarea în total a circa 300 de diplomaţi de ambele părţi. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel