Află câți români așteaptă o operație pentru schimbarea de sex. CNAS plătește intervenția către spitale, pentru citostatice este nevoie de comisie de specialitate
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Operația de schimbare de sex este decontată de CNAS direct către spitale, fără comisie de specialitate, cum este cazul tratamentelor oncologice sau a altor tipuri de terapii. Intervenție chirurgicală de schimbare de sex costă între 20.000 și 60.000 de dolari, în occident, majoritatea țărilor considerând că această intervenție trebuie finanțată privat, sau cu o coplată de cel puțin 50% din partea pacientului.

Singurul lucru neacoperit de Casă sunt implanturile mamare în cazul bărbaților care vor să devină femei. Dar în rest, operațiile, internările, tratamentul sunt gratuite. Prima operație de schimbare a sexului din România a fost realizată în București în anii '90 de chirurgul plastician Ioan Lascăr, care ne-a declarat că are pe lista de așteptare 20 de pacienți.

Surse din Ministerul Sănătății ne-au declarat că se vor lua măsuri pentru remedierea acestei situații. Ministrul Sănătății analizează prioritățile și va solicita CNAS regândirea listei DRG, adică a normelor după ceare sunt finanțate spitalele în funcție de complexitatea cazurilor tratate.

Citeşte şi:

Schimbarea de sex, o tichie pentru chelie plătită de la buget cu zeci de mii de euro

Schimbarea de sex de la femeie la bărbat se face într-un an şi jumătate. Prin ce a trecut pacienta care a devenit bărbat – GALERIE FOTO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel